Bakan Eroğlu'nun Erzurum Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Bakan Eroğlu'nun Erzurum Ziyareti

Bakan Eroğlu\'nun Erzurum Ziyareti

Bakan Eroğlu, Bayburt’a düzenlediği gezisinin ardından uçakla Ankara’ya gitmek üzere Erzurum’a geldi.

16.02.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Eroğlu, Bayburt'a düzenlediği gezisinin ardından uçakla Ankara'ya gitmek üzere Erzurum'a geldi. Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ın da katıldığı toplantıda, kurum müdürlerinden brifing aldı.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nu ilimizde görmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, yapılacak toplantıyı, mevcut olan bölge müdürlükleri ve ilimizin temel sorunları,yatırımlarını bir arada değerlendirmek için düzenlediklerini söyledi.

Bölgede Erzurum'un doğunun merkezi olmasından öte 13 ile hitap eden bir il olduğunu belirten Vali Altıparmak "yani Erzurum ne kadar güçlü olursa, ne kadar kalkınırsa bayındır olursa, Erzurum'un sorunları ne kadar çözülürse, bölgede o kadar kalkınmış olacaktır.Bölgede yaşanan göç aynı şekilde Erzurum'un kalkınmasına bağlı olarak duracak yada devam edecektir" dedi.Hem kendilerinin,hem Büyükşehir Belediye Başkanının katkıları sayesinde yapılan çalışmalar ile Erzurum'un kalkınmasının ivme kazandığını, Erzurum'un tarihi dokusunu koruyarak hızla kalkındığını belirten Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak,kış merkezi olan ilimizde bundan böyle daha yeşil bir ortamda insanlarımızın kayma imkanı bulacağını,ağaçlandırma konusunda da ciddi bir çalışma yapıldığını söyledi.

Vali Altıparmak ayrıca yapılan tüm yatırımlarda desteklerini esirgemeyen Bakan Eroğlun'a, şükranlarını arz ettiklerini belirtti.

Toplantı öncesinde açılmalarda bulunan Bakan Eroğlu 'da, Erzurum'da birçok baraj ve göletin yapımını bitirdiklerini, 148 dere ıslahı yaparak kenti taşkın riskinden kurtardıklarını, DSİ'nin yatırımlarının devam edeceğini söyledi. Bakan Eroğlu "Erzurum'un orman açısından son derece fakir. Maalesef geçmişte orman olmadığı için mera olarak kullanılmayan yerler bile mera olarak yazılmış.Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bir protokol imzaladık.Dedik ki topluca meraları değerlendirelim. Burada hayvancılık fevkalade önemli. Mera olarak kullanılması mümkün olmayacak ama mera olarak yazılan yerleri topluca alalım ve buraları ağaçlandıralım. İkinci bir düşüncemiz de burada köylere yakın alanlarda gelir getirici bir takım türleri dikerek bozuk orman alanlarını ve meraları da vatandaşlara kura çekip, parsel parsel dağıtalım. Üç yıl bakımı ve dikimi olmak üzere bütün masrafları bakanlığa ait olsun. Geliri de kura çekmek suretiyle vatandaşa verilsin. Vatandaş 'burası benim yerim ve geliri bana ait' diyebilsin. Bu şekilde kırsal kalkınmayla ilgili bir hamle yapalım istiyoruz. Bunun dışında gerekirse bal ormanı kurabiliriz. Burası aynı zamanda kayak merkezi, yayla ve tabiat turizmi olarak ta bir çalışma yapalım. Nene Hatun Milli Parkında hazırlıklar tamamlandı. 93 harbi milletimizin tarihinde çok önemli bir harptir. Oradaki Nene Sultan ve Dadaşlarının kahramanlığını gelecek nesillere aktarmamız gerekir. Bu ülke kolay, bu vatan kolay kazanılmadı. Şanlı bayrağımız dalgalanıyorsa onların yaptığı büyük kahramanlıklar, şehitlerimizin can siperhane çalışmaları ve canlarını seve seve feda etmeleri neticesinde bugünlere geldik. Bu bakımdan buraları çok iyi tanıtmalıyız" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Eroğlu'nun Erzurum Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement