Bakan Eroğlu'nun Konvoyunda Kaza - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu'nun Konvoyunda Kaza

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sandıklı ilçesine giderken konvoyunda kaza meydana geldi.

11.04.2014 15:47  Güncelleme: 14:27

Belediyenin çalışmaları ve yeni dönem projeleri hakkında bilgi alan Eroğlu, basın mensuplarının soruları üzerine, 'Ermeni Soykırımı' karar tasarısının ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesini değerlendirdi.

Tarihçilerin karar vermesi gereken konuların meclislerde oylanmasının yanlış olduğunu savunan Bakan Eroğlu, "Meclislerin bu tür kararlar alması, akıl almaz bir olay. Özellikle ABD senatosunun ve Başkan Obama'nın bu konuda hassas davranacağına yürekten inanıyorum. Bu konu maalesef her sene gündeme geliyor. Ama Ermenilerin yaptıklarını, 1 milyondan fazla vatandaşımızı katlettiklerini, büyük zulüm uygulandığını kimse dikkate almıyor. Ama onlar maalesef bu meseleyi gündeme getiriyor" dedi.

KREDİ NOTU DEĞERLENDİRMESİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin notunu durağandan negatife çevirdiğinin de hatırlatılması üzerine Eroğlu, şöyle dedi: "Karar siyasidir. Değerlendirme doğru değil. Avrupa'da pek çok ülkede ekonomik kriz varken onların kredi notunu düşürmüyorlar. İsimlerini vermek istemiyorum ama iflas etmiş ülkeler var. Türkiye'nin kredi notuyla ilgili objektif olmayan değerlendirmeler yapıyorlar. Dolayısıyla bu tür kredi notu değerlendirmeleri doğru değil. Bunların yeniden ele alınması lazım. Gerçekten objektif şekilde değerlendirme yapan kredi derecelendirme kurumlarına ihtiyaç var. "

POLİS ARACI KAZA YAPTI

Bakan Eroğlu, ziyaretin ardından ilçeden ayrılırken konvoyunda kaza oldu. Sandıklı- Hocalar Karayolu Gürsu Köyü yakınlarında, içinde Afyonkarahisar Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Durgun'un da bulunduğu 03 A 2046 resmi plakalı otomobil, yağmur nedeniyle kayarak bankete çarptı. Maddi hasara neden olan kaza sonrasında duran Bakan Eroğlu, kazaya ilişkin bilgi aldı. Bakan Veysel Eroğlu daha sonra Afyonkarahisar'a döndü.

Bakan Eroğlu\'nun Konvoyunda Kaza
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu'nun Konvoyunda Kaza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement