Bakan Işık: İlk Çeyrek Büyümesi Arzu Ettiğimiz Noktada Gelmeyecek - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Işık: İlk Çeyrek Büyümesi Arzu Ettiğimiz Noktada Gelmeyecek

Bakan Işık: İlk Çeyrek Büyümesi Arzu Ettiğimiz Noktada Gelmeyecek

Sanayi Bakanı Fikri Işık, "İlk çeyrek büyümesi arzu ettiğimiz noktada gelemeyecek. Kötü bir büyüme rakamı beklemiyoruz ama arzu ettiğimiz noktada gelmeyecek." dedi.

13.05.2015 15:48  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Sanayi Strateji Belgesi ve Lonca Web Portalı Tanıtım Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BÜYÜME TAHMİNİ SORULDU

Bakan Işık, bir gazetecinin 2015 yılı büyüme tahminini ve döviz kurlarının son durumuyla ilgili sorusu üzerine "Bu yıl inşallah tarımda bu noktada bir risk görmüyoruz. Aksine rekor üretim artışı bekliyoruz tarımda. Mesela buğdayda bu sene rekoltede ciddi bir artış bekleniyor. Tarım ürünlerinde inşallah iyi bir yıl yaşayacağız.

BAKANDAN ÜZECEK İTİRAF

Bu yıl için ilk çeyrek büyümesi arzu ettiğimiz noktada gelemeyecek. Kötü bir büyüme rakamı beklemiyoruz ama arzu ettiğimiz noktada gelmeyecek. Ama 2.,3. çeyrek ve 4. çeyrekte hem iç tüketimde hem de ihracatta daha olumlu gelişmeler bekliyoruz. Bizim orta vadeli programımızda biliyorsunuz hedefimiz 2015 için yüzde 4 büyüme rakamı. Biz bu büyüme rakamına ulaşacağımızı hatta bu rakamın üzerine çıkacağımız bir büyüme yakalayacağımızı düşünüyorum.

"DÖVİZ BİZİ YORUYOR"

Dövizin fiyatından çok volatilitesi bizi yoruyor, oynaklık bizi yoruyor. Dalga boyunun kısalması bizim için önemli. Doların ve euronun bir yerde istikrar kazanması ve maliyetlerin orada oluşuktan sonra tekrar bir dalgalanmanın yaşanmaması bizim için birinci öncelik. Bu açıdan euronun ve doların bu rakamlarda kalması, ABD'nin faiz artışı beklentisi maalesef bu dalgalanmayı sürdürebilir." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Işık: İlk Çeyrek Büyümesi Arzu Ettiğimiz Noktada Gelmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • True blue : İkinci çeyreği de göremiceksiniz bu gidişle.. 8 0 Yanıtla
  • wer76ht: Minare kılıfa sığmıyor artık. Hakkımı çalandan, savurandan, beni salak yerine koyup bana yalan söyleyenden hakkımı helal etmiyorum. 2 1 Yanıtla
  • ?: AKP = NARKOZ 1 0 Yanıtla

Advertisement