Bakan Kılıç: Sporumuzu Terörize Edenlerin Statlarda İşi Yok - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç: Sporumuzu Terörize Edenlerin Statlarda İşi Yok

Bakan Kılıç: Sporumuzu Terörize Edenlerin Statlarda İşi Yok

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray- Fenerbahçe derbisiyle ilgili soruları yanıtlarken, "Statta taşkınlık yapan, sahaya yabancı madde atan, centilmenlik dışı sportif harekette bulunan seyirciler ümit ediyorum olmayacaktır.

17.10.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray- Fenerbahçe derbisiyle ilgili soruları yanıtlarken, "Statta taşkınlık yapan, sahaya yabancı madde atan, centilmenlik dışı sportif harekette bulunan seyirciler ümit ediyorum olmayacaktır. Ama olursa kanunların bize verdiği yetkilileri sonuna kadar kullanmaya kararlıyız. Statlarımızı sporumuzu terörize edenlerin o statlarda işi yoktur" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 45 bin seyirci kapasiteli Timsah Arena inşaatında incelemelerde bulundu. Stadyum hakkında bilgi alan Bakan Kılıç, gazetecilerin A Mİlli Takım ve Galatasaray- Fenarbahçe derbisiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Milli takımın aldığı başarısız sonuçlarla ilgili görüşleri sorulan Bakan Kılıç, milli takımın beklenen, ümit edilen sonuçlar almadığını kaydederek, teknik heyet, federasyon futbolcuların neden bu şekilde sonuç elde edildiği ve bunun nasıl giderileceği konusunda çalışma yaptığı kanaatinde olduğunu söyledi.

Özeleştiri yapılması gerektiğini de ifade eden Kılıç, "Gönül isterdi ki daha başarılı sonuçlarla bu maçlardan dönelim. Teknik heyetin, federasyonun, futbolcuların, herkesin neden bu şekildi sonuç elde edildi, nasıl bunu gideceğiz çalışmalarını yapıldığı kanaatindeyim. Biraz özeleştiri yapmamız gerekiyor. O özeleştiriden kastım da şu sahadaki oynanan futbolun isteğimiz seviyede olmadığını görüyoruz" dedi.

'HERKES SORUMLU'

Bakan Kılıç, burada tek unsuru ayırmanın bir anlamı olmadığının da altını çizerek, şöyle devam etti:

"Toplu olan bir eksiklik var. Herkesin elini taşın altına koyarak daha iyi bir seviyeye taşıması gerekiyor. Futbolcuların, teknik kadroların, bütün kulüplerin teknik kadrolarının sorumluluğu var. Milli takımda oynayan futbolcuların geldiği kulüpler var. Oradaki performansları çalışmaları doğrultusunda bu iş oluyor. Ben inanıyorum ki en kısa süre içerisinde soğukkanlılıkla analiz yapılarak eksiğin nerede olduğu nasıl giderileceğini müzakere ederek daha başarılı bir yola gideriz diye ümit ediyorum. Ama unutmayalım ki başarı kolay gelmiyor. Yoğun bir çalışmanın temponun ve fedakarlığın sonucunda başarıya ulaşmak mümkün oluyor. Yapılması gereken yoğun bir tempo ile en kısa süre içinde nasıl başarıya ulaşırız bunun konuşulması."

Yarın oynanacak Galatasaray- Fenerbahçe derbisiyle ilgili soruları da yanıtlayan Bakan Kılıç, derbide sadece ve sadece sportif bir mücadelenin olması gerektiğini söyledi. Sporun centilmenliğin, fair play'in dışında sahada herhangi bir şeyin yaşanmamasını ümit ettiğini kaydeden Bakan Kılıç, "Teknik kadroların futbolcuların yöneticilerin maç öncesi birbirlerine karşı olan dostluğu hatırlamaları ve birbirlerinin tamamlayıcı unsurları olduklarını hepsinin Türkiye spor camiasının bir parçası olduklarını bilmelerini ve hatırlamalarını rica ediyorum. Çünkü birlikteliğimiz ve beraberliğimiz olduğumuz zaman biz başarı elde ediyoruz. Oynanacak olan müsabakayı takip edecek olan, statta maçı izleyecek olan seyircilerinden beklentimiz, herhangi bir olumsuzluğa müsaade edilmemesi" diye konuştu.

TARAFTARLARA VE SPOR CAMİASINA ÇAĞRI

Bütün taraftarlara ve spor camiasına da çağrıda bulunan Bakan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Statta taşkınlık yapan, sahaya yabancı madde atan centilmenlik dışı sportif harekette bulunan seyirciler ümit ediyorum olmayacaktır. Ama olursa kanunların bize verdiği yetkilileri sonuna kadar kullanmaya kararlıyız. Statlarımızı, sporumuzu terörize edenlerin o statlarda işi yoktur. Sahaya, sahadaki herhangi bir kişiyi, sporcuyu, basın mensubu, top toplayıcı, emniyet mensubu, özel güvenlik mensubu, orada bulunan yönetici konumundaki kişilerin zarar görmesine yol açacak hareketlerde bulunan kişiler, yabancı madde atanların ne sporumuzda, ne statlarımızda yeri yoktur. Bizim artık 'ama'sını veya 'ya şöyleydi, şundan dolayıydı' gibi sözleri bırakmamız lazım. Statlarımızda spor alanlarımızda ne şiddete ne de herhangi bir olumsuz sözlere küfre yer yoktur. En başta sıkıntısını çekenler de sahada top koşturan futbolcular ve hakemlerdir. Onlar da yoğun bir olumsuz tezahürat altına girebiliyor. Ama aynı zamanda oraya gelmiş olan bütün herkesin buna artık hiçbir şekilde pirim vermeden rahatlıkla dile getirmesi lazım."

'CENTİLMENLİK KAZANSIN'

Bakan Kılıç, Galatasaray- Fenerbahçe derbilerine uluslararası takip de olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin temsili açısından da vatandaşlarımızın seyircilerimizin futbolcu kardeşlerimizin çok dikkatli olacaklarına inanıyorum ve ümit ediyorum. Sahada kim daha çok mücadele eder ve futbol tabiriyle daha çok isterse ve daha iyi oynarsa onun kazanmasını diliyorum. Üç ihtimalli bir sonuç olacak ama önemli olan sahada sporun centilmenliğin futbol sevgisinin kazanması" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe de stadın Mart sonunda bitirileceğini ve süper kupa finalinin Bursa'da yapılacağını söyledi.

Bakan Kılıç, e-bilet uygulamasıyla ilgili soru üzerine de kendisine en son verilen bilgiyi göre e-bilette 400 bin rakamının geçildiğini, ancak satılan biletle stadyuma gelen sayısında fark bulunduğunu belirterek, "50 bin e-bilet satılmış. Stada 10- 15 bin kişi gelmiş. Bu başka şeyle ilgili olabilir" dedi.

Bursa'daki stadyumu beğendiğini de ifade eden Bakan Kılıç, "Kolonları bulunmayan modern ve uzun yıllar hizmet verebilecek bir stadyum. Biz de TOKİ ile yaptığımız statlarda bu projeyi örnek alabiliriz. Yüksek iş güvenliği olan bir çalışma yürütülüyor. Umarım kaza olmadan bitiririz" dedi.

Bakan Kılıç, daha sonra Bursa Valiliği'ne, ardından yürüyerek belediye başkanlığına geçti. Bakan Kılıç, burada da yaptığı açıklamada son günlerde yaşanan olaylara da değinerek, bu tür olayların birbirini tanıyan gençler arasında daha az yaşanacağını belirterek, bu nedenle bakanlık olarak gençleri bir araya getirecek projeler yaptıklarını sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç: Sporumuzu Terörize Edenlerin Statlarda İşi Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement