Bakan Müezzinoğlu: "Berkin'in ve 22 Yaşındaki Gencimizin Kaderiyle Oynadılar" - Son Dakika
Politika

Bakan Müezzinoğlu: "Berkin'in ve 22 Yaşındaki Gencimizin Kaderiyle Oynadılar"

Bakan Müezzinoğlu: "Berkin\'in ve 22 Yaşındaki Gencimizin Kaderiyle Oynadılar"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “269 gün yaşatabildiğimiz Berkin Elvan evladımızı dün itibariyle defnettik. Bu çocuğumuzun kaderiyle oynadılar.

13.03.2014 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "269 gün yaşatabildiğimiz Berkin Elvan evladımızı dün itibariyle defnettik. Bu çocuğumuzun kaderiyle oynadılar. Yine 22 yaşındaki bir gencimizin kaderiyle yine oynadılar" dedi.

Avcılar Ağız ve Diş Sağılığı Merkezi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Açılışa Müezzinoğlu'nun yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Avcılar Belediye Başkanı Adayı Bayram Şenocak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kürsüde konuşmasını gerçekleştiren Bakan Müezzinoğlu, ilçelerde hastane inşaatının devam ettiğini söyleyerek, "Sağlıkta yaptığımız sessiz devrim çok farklı değişiklikleri beraberinde getirdi. Daha önce bu ülkede hekim fazlası var diye anlayışların bedelini ödüyoruz. 20 bin uzman hekim açığımız var. Hekim arkadaşlarımızdan daha çok fedakarlık, daha çok özveri isteyerek kapatmaya çalışıyoruz. Onarın fedakarlıklarına teşekkür ediyorum" dedi.

1970 ve 80'lı yıllardan bahseden Bakan Müezzinoğlu, "Gezi olayları ile birlikte gençlerimizi samimi insanlarımızı sokaklara dökerek yakın, yıkın, kırın, dağıtın, işkal edin ülkenin kaderiyle oynayın diye yeniden senaryolar kuruyorlar. Bu günlerde de o günlerden sonra 269 gün yaşatabildiğimiz Berkin Elvan evladımızı dün itibariyle defnettik. Bu çocuğumuzun kaderiyle oynadılar. Yine 22 yaşındaki bir gencimizin kaderiyle yine oynadılar. Türkiye'de sağlık mı daha kötüye gidiyor? Türkiye'de milletin umudu mu daha iyiye gidiyor? Niye huzursuzluğu pompalıyorsunuz. Niye huzuru demokrasi de, hukukta aramıyoruz?" diye konuştu.

Tıp Bayramı sebebiyle boykot çağırısı yapanlara seslenen Müezzinoğlu, "Yarın bu ülkenin değerlerini bilmeyen Türkiye vatandaşını düşünmeyen Türk Tabipler Birliği arkadaşlarımıza diyor ki acil hastalar dışında hasta bakmayacağız, işe gitmeyeceğiz. Acil hastalar dışında boykot eylemi yapacağız. Ama hekim arkadaşlarım bu millete yanlış yapmayacaktır. Millete hizmet etmek bizim onurumuzdur, bizim saygınlığımızdır, şerefimizdir, haysiyetimizdir. Millete tuzak kurmaya kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Avcılar Belediye Başkanı Adayı Bayram Şenocak sağlık merkezinin açılışını gerçekleştirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Müezzinoğlu: 'Berkin'in ve 22 Yaşındaki Gencimizin Kaderiyle Oynadılar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement