Bakan Özlü: Yeni Deşifreler Ortaya Çıkarıyoruz (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Özlü: Yeni Deşifreler Ortaya Çıkarıyoruz (2)

Bakan Özlü: Yeni Deşifreler Ortaya Çıkarıyoruz (2)

SİYASET AKADEMİSİNE KATILDIÇorum'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ak Parti Çorum İl teşkilatının düzenlediği 'Siyaset Akademisi' programına konuşmacı olarak katıldı.

14.10.2016 21:41

SİYASET AKADEMİSİNE KATILDI

Çorum'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ak Parti Çorum İl teşkilatının düzenlediği 'Siyaset Akademisi' programına konuşmacı olarak katıldı. Partililere hitap eden Bakan Özlü gündemdeki siyasi ve ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. 15 Temmuz'un üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken bir gece olduğunu söyleyen Bakan Özlü, "Milletimizin o gece ortaya koyduğu refleksin nedenini çok iyi tahlil etmemiz gerekiyor. İnsanlar o gece, bu ülkeyle ilgili hayallerinin saldırı altında olduğunu düşündüler. Türkiye'nin yürüyüşünün duracağını veya gerileceğini düşündüler. Türkiye milli irade dışındaki yapılar tarafından hizaya çekilmesine rıza göstermediler. 15 yıllık kazanımlarımızın 15 Temmuz gecesi heba edilmesine razı göstermediler" dedi.

'MİLLETİMİZE KARŞI BORÇLANDIK'

15 Temmuz sonrası hükümet olarak sorumluluklarının daha çok arttığını söyleyen Bakan Özlü, "Hepimiz milletimize karşı borçlandık artık çok daha fazla çalışma zorundayız" diye konuştu.

FETÖ ile mücadeleyle ilgili daha fazla hassasiyet gösterilmesini isteyen Bakan Özlü, "Eşimiz, dostumuz, akrabamız bunlardan olabilir, ancak unutmayalım ki; vatanı hakkı diğer tüm hakların üstündedir. FETÖ'ye mensup bir kişinin dahi yakasını kurtarmasını istemiyoruz, ancak aynı şekilde bu yapıya mensup olmayan bir kişinin de haksızlığa kurban gitmesini istemiyoruz. Varsa, hataları telafi etmek için yeni mekanizmalar kurulur" dedi.

'CHP YENİDEN KENDİ KODLARIN DÖNMEYE BAŞLADI'

FETÖ ile mücadelede gözaltı, tutuklama ve açığa almalarla ilgili eleştirilere de değinip CHP'yi eleştiren Bakan Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu günlerde ana muhalefet tarafından bir mağduriyet edebiyatı başladı. Hem suçlu, hem güçlü diye bir söz vardır, FETÖ'nün durumu da buna benziyor. Bütün kirli işleri, alçaklıkları yapacaklar. Bir dolar için ruhlarını satacaklar, devletin gücünü, devletin ve milletin aleyhine kullanacaklar, yabancı istihbarat servislerinin dümenine girecekler, terör örgütleriyle ortak olacaklar, yetmeyip darbeye kalkışacak, 240 vatan evladını şehit edecekler, 2 binden fazla kişiyi yaralayacaklar, sonra devlet bunun hesabını sorunca mağduruz diyecekler. FETÖ'nün mağdur edebiyatını anlayabiliriz, ancak neden CHP bunu destekliyor anlamıyoruz. CHP darbeden sonra milleti yanında durmayı başardı, ancak yeniden kendi kodların dönmeye başladı. Eski ortaklıkların gereğini yapmaya başladı. O yüzden milletin değil, FETÖ'nün mağduriyetini diline dolamaya başladı."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Özlü: Yeni Deşifreler Ortaya Çıkarıyoruz (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement