Bakan Şimşek, Mevlana Sosyal Tesisi'nin açılışına katıldı - - Son Dakika
Güncel

Bakan Şimşek, Mevlana Sosyal Tesisi'nin açılışına katıldı -

Bakan Şimşek, Mevlana Sosyal Tesisi\'nin açılışına katıldı -

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Siyasi istikrar tehlike altına girerse, nasıl ki 1980'li yıllardan sonra Türkiye krizden krize koştuysa, maalesef Türkiye risklerle karşı karşıya kalacak" dedi.

08.03.2014 17:47

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Siyasi istikrar tehlike altına girerse, nasıl ki 1980'li yıllardan sonra Türkiye krizden krize koştuysa, maalesef Türkiye risklerle karşı karşıya kalacak" dedi.

Şimşek, Gaziantep'teki temasları kapsamında Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan Mevlana Sosyal Tesisi'nin açılışına katıldı. Kürsüye çıktığında vatandaşları Kürtçe selamlayan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, 30 Mart Yerel Seçimleri'nin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Türkiye ve bölge üzerinde oyunlar oynandığını kaydeden Şimşek, "Oynanan bu oyunları bozmamız lazım. Geçtiğimiz yıl yaz aylarında başlayan ve Aralık ayında devam eden siyaset mühendisliği, siyasi motivasyonlarla yapılan bu operasyonların hedefi Türkiye'nin istikrarıdır, Türkiye'nin kardeşliğidir, birliği, beraberliğidir ve çözüm sürecidir" diye konuştu.

AK Parti iktidarından önce Türkiye'nin farklılıklarının bir tehdit olarak görüldüğünü vurgulayan Şimşek, AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri yasaklarla mücadele ettiğini ifade etti.

İstikrar olmadan yatırım ve büyümenin olamayacağını savunan Şimşek, şunları söyledi:

"AK Parti Hükümetiyle, ülkede istikrar olmasıyla birlikte faizler düştü. Bu milletten toplanan vergiler tekrar millete hizmet olarak dönmeye başladı. 2002 yılında bu ülkede toplanan vergilerin yüzde 86'sını devlet faize ödüyordu. Bugün, biz yüzde 85'ini milletimize hizmet olarak sunuyoruz."

Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla çok hızlı bir çıkış yaptığını vurgulayan Şimşek, bazılarının bu durumdan rahatsız olduğunu kaydetti.

2002'de 230 milyar dolar olan Türkiye ekonomisinin, 2013'te 820 milyar doların üzerine çıktığını anımsatan Şimşek, "İşte istikrar olunca fark böyle çıkıyor ortaya. istikrar olunca, milletin vergileri hizmet olarak gidiyor. İstikrar olunca faizler düşüyor. Faizler düşünce iş, aş imkanı artıyor" şeklinde konuştu.

- "Türkiye risklerle karşı karşıya kalabilir"

Gezi olaylarından önce yıllık faizin yüzde 5'in altında olduğu Türkiye'de, 17 Aralık operasyonuyla faizlerin yüzde 11'lere kadar yükseldiğini vurgulayan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu son Aralık'taki operasyonla birlikte Türkiye'nin istikrarı sanki tehdit altındaymış gibi bir algı oluştu. Bunun sonucunda bugün tekrar faizler yükselmeye başladı. Faiz yüzde 10 ve 11'leri aştı. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu, yine milletin parasının bir kısmının faize gitmesi demek. Bunun kime faydası var. O nedenle 30 Mart çok önemli. Eğer 30 Mart'ta Gaziantep'te ve ülkenin dört bir tarafında siyasi istikrardan yana güçlü bir sonuç çıkarsa; biz bu istikrarla birlikte tekrar ülkemizi büyüteceğiz. Esnafımız büyüyecek, şehirlerimiz dönüşecek ve ülkemiz gelişecek. Ama tersi olursa, siyasi istikrar tehlike altına girerse, nasıl ki 1980'li yıllardan sonra Türkiye krizden krize koştuysa, maalesef Türkiye risklerle karşı karşıya kalacak. Onun için bu seçim çok kritik. Bu seçim yerel seçimden çok öte bir şey."

Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasının Türkiye'yi güçlendireceğini, ancak bazı kesimlerin bundan rahatsızlık duyduğunu anlatan Şimşek, şöyle devam etti:

"Çünkü Türkiye, terörle mücadele için 350 milyar dolar, bazı tahminlere göre 1 trilyon dolar kaynak harcamış, heba etmiş. Şimdi diyoruz ki: Biz bu paraları, çocuklarımızın eğitimine, ülkemizin kalkınmasına, yolsuzlukla mücadeleye harcayalım. Bu Türkiye'yi güçlendirecek. Ayrıca ilk defa Güneydoğu'da uzun bir süredir huzur var, barış var, kardeşlik var ve ne var? Yatırım var, istihdam var. Bu bölgelerin gelişmesiyle birlikte Türkiye de hızlı bir şekilde gelişecek."

- "Hedef Türkiye'nin istikrarı"

Türkiye'nin komşularıyla iyi ilişkiler geliştirmesi ve özellikle enerji noktasında işbirliği yapmasından rahatsızlık duyanların olduğunu aktaran Şimşek, "Mesele, yolsuzlukla mücadele meselesi değildir. 17 Aralık'ın hedefi, yolsuzlukla mücadele değildir. Çünkü yolsuzlukla mücadele olsaydı en ön safta biz olurduk. Çünkü AK Parti yola çıkarken, hem 'yasaklarla mücadele edeceğim' demiş ve çok başarılı olmuş hem de 'yolsuzluklarla mücadele edeceğim demiş' ve çok başarılı olmuş" diye konuştu.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'ne göre 2002'de yolsuzluk sıralamasında en kötü ülkelerden birisi olan Türkiye'nin 2013'te, şeffaflıkta, yolsuzlukla mücadelede, hesap verilebilirlikte 124 ülkenin önüne geçtiğini kaydeden Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dolayısıyla sorun, yolsuzlukla mücadele değil. Burada hedef, bu ülkenin birliği, beraberliği ve kardeşliği. Türkiye'nin kalkınması, Türkiye'nin sorunlarını kardeşlik hukuku içerisinde çözmesidir. Çünkü Türkiye bunu başarırsa, ayağa kalkacak, güçlenecek. Bu dönemde hedef her ne kadar AK Parti hükümeti gibi görünüyorsa da aslında hedef Türkiye'nin istikrarıdır, bunu görmemiz lazım, bilmemiz lazım. Hangi partiye gönül veriyorsanız verin, bu dönemde bu oyunu bozmamız, ülkemizin menfaatinedir."

Konuşmaların ardından Mevlana Sosyal Tesisi'nin açılışını yapan Bakan Şimşek ve beraberindekiler tesisi gezdi.

Törene AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer ve Halil Mazıcıoğlu ile AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile davetliler katıldı.

Şimşek, daha sonra esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Şimşek, Mevlana Sosyal Tesisi'nin açılışına katıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement