GÜNGİAD Başkanı Akbal: "Türkiye Fiilen Başkanlık Sistemine Geçmelidir" - Son Dakika
Yerel

GÜNGİAD Başkanı Akbal: "Türkiye Fiilen Başkanlık Sistemine Geçmelidir"

GÜNGİAD Başkanı Akbal: "Türkiye Fiilen Başkanlık Sistemine Geçmelidir"

Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin, "Türkiye, fiilen Başkanlık sistemine geçmelidir. Bunun için Bakanlar Kurulu rutin toplantılarını Çankaya'da yapmalıdır" dedi.

12.08.2014 14:50  Güncelleme: 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akbal, yaptığı açıklamada, bundan önceki dönemlerde görev yapan cumhurbaşkanlarının meclis tarafından seçildiğini, önceki gün yapılan seçimde ise doğrudan halkın sandığa yansıyan iradesiyle belirlendiğini anımsattı.

Anayasanın 104'üncü maddesinde 'Bakanlar Kurulu'nu başkanlığı altında toplantıya çağırmak' ifadesi bulunduğuna dikkati çeken Akbal, "Anayasanın 104'üncü maddesi başkanlık sistemine cevaz veriyor. Türkiye, fiilen Başkanlık sistemine geçmelidir. Bunun için Bakanlar Kurulu rutin toplantılarını Çankaya'da yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

Akbal, gerek görüldüğü takdirde anayasanın ilgili maddelerinde düzenleme yapılarak daha açık ve net bir yetkiye dönüştürülebileceğini bildirerek, eksik olan en önemli şeyin, mevcut yetkileri kararlılıkla uygulayacak bir iradenin geliştirilmesi olduğunu kaydetti.

"TÜRKİYE HALKI ÖNCELİKLE İSTİKRAR PEŞİNDEDİR"

Vatandaşların seçimde çözüm sürecini destekleyen AK Parti ile HDP'yi tercih ettiğine değinen Akbal, "Türkiye halkı öncelikle istikrar peşindedir. Bunun bozulmasını istemiyor. İkinci önceliği ise barış özlemidir. Bunu yüreğinde taşıyor ve kim barış için öne çıkarsa ona destek veriyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel GÜNGİAD Başkanı Akbal: 'Türkiye Fiilen Başkanlık Sistemine Geçmelidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement