Bakırköy'de "Laiklik" ve "İş Güvencesi" Mitingi - Son Dakika
Güncel

Bakırköy'de "Laiklik" ve "İş Güvencesi" Mitingi

Bakırköy\'de "Laiklik" ve "İş Güvencesi" Mitingi

Haber-Kamera: Enver ALAS- İSTANBUL / DHAKamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'nun çağrısıyla bir araya gelen çeşitli sendika ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri ile bazı siyasi partilere ait grupların katılımıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda 'laiklik' ve 'iş güvencesi' talebiyle bir miting yapıldı.

28.05.2016 19:24

Haber-Kamera: Enver ALAS- İSTANBUL/ DHA

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'nun çağrısıyla bir araya gelen çeşitli sendika ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri ile bazı siyasi partilere ait grupların katılımıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda 'laiklik' ve 'iş güvencesi' talebiyle bir miting yapıldı.

Türkiye'nin 9 ilinde bugün ve yarın KESK öncülüğünde 'Gericiliğin Karanlığına ve Sermayenin Saldırılarına Karşı Mücadeleyi Büyütelim' sloganıyla gerçekleştirileceği açıklanan mitinglerden İstanbul'da olanı Bakırköy'deki Özgürlük Meydanı'nda düzenlendi. Mitinge katılan emek-meslek örgütleri, sendikalar ve siyasi partilere ait gruplar saat 14.30 sıralarında Bakırköy İncirli Caddesi üzerinde toplandı. Laik Eğitim, Laik Yaşam', 'Baskılara, sürgünlere ve cezalara karşı alanlardayız' yazılı çeşitli pankartlar ve dövizler açan ve flamalar taşıyan gruplar, saat 15.00'da Özgürlük Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Bu sırada yürüyüş güzergahı dahil olmak üzere meydan ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Caddenin her iki tarafı barikatlar ile kapatılırken, polis hem toplanma alanına hem de meydana girişte kontrol noktası oluşturarak burada mitinge katılanların üstünü ve çantalarını aradı. Mitinge KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'un da aralarında bulunduğu KESK'e bağlı sendika başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de etkinliğe katılarak destek verdi.

ŞAZİYE KÖSE'DEN 'LAİKLİK' VURGUSU

Burada çeşitli sendikaların temsilcilerinin yaptığı konuşmaların ardından Şaziye Köse grup adına bir konuşma yaptı. Köse konuşmasında, "Laiklik ile demokrasi, laiklikle temel haklar, haiklikle özgürlükler arasındaki kopmaz bağdır. Bu anlamda hem demokrasi ve özzgürlüklerin ayrılmaz ağı çerçevesinde gerçik bir laiklik hala bir görev, ulaşılması gereken bir hedef ve bun anlamda Türkiye'nin bir sorunudur. Türkiye laik olacak, laiklik Türkiye'nin çoğul dokusunu ir arada tutabilecek ve ortak bir gelecek tasavvurunda buluşturabilecek bir çimentodur" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bazı müzik grupları şarkı ve türküler söyledi. Miting 17.00'da sona erdi, gruplar da olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakırköy'de 'Laiklik' ve 'İş Güvencesi' Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement