Balçova'da Halk Oyunları Şenliği - Son Dakika
Yerel

Balçova'da Halk Oyunları Şenliği

Balçova\'da Halk Oyunları Şenliği

İzmir’in Balçova ilçesinde düzenlenen Halk Oyunları Şenliği yoğun ilgi gördü.

15.06.2015 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Balçova ilçesinde düzenlenen Halk Oyunları Şenliği yoğun ilgi gördü.

Balçova ilçesinde, geleneksel hale gelen Halk Oyunları Şenliği, belediye önünde toplanan kortejin yürüyüşü ile başladı. Korteje katılan kişiler, şenliğin yapılacağı İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne kadar şarkılar söyleyerek, halay çekerek yürüdü. Program, Balçova Belediyesi ve EFEM Gençlik ve Spor Kulübü'nün açmış olduğu ücretsiz halk oyunları kurslarına katılan kursiyerlerin gösteriyle devam etti. Kursiyerler, Türkiye'nin değişik yörelerinden derlenen halk oyunları gösterilerini başarıyla sundu. Gösterilerde en çok alkışı minikler, orta yaş üstü grup ve engelli gençler alırken, 41. yaşını kutlayan EFEM Gençlik ve Spor Kulübü'nün ustalarının birbirinden güzel oyunları, Anadolu kültürünü Balçova'ya taşıdı.

Anadolu kültürünü yaşatmak ve gençleri doğru noktalara çekmek için yola çıktıklarının belirten Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, şenlikte yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu:

"Bizim önümüzde iki yol vardı, ya popüler kültürün peşinden sürüklenip nereye gittiğimiz belli olmayacaktı ya da gerçek kültürümüze dönüp bizi bu topraklarda yüzyıllardır ayakta tutan kültürümüzü yaşayacaktık. Biz bol yıldızlı sanatçılar getirmek yerine gençlerimize çocuklarımıza öz kültürümüzü unutturmamaya çalışıyoruz. Saz çaldığımız, türkü söylediğimiz, halk oyunları oynadığımız bu topraklarda 30 yıldır popüler bir kültür yaratarak bizi bize yabancılaştırmaya çalışıyorlar. Ama biz inadına sazımızı çalacağız, türkümüzü söyleyeceğiz, halk oyunlarımızı oynayacağız" diye konuştu.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu yönetim kurulu üyesi Ahmet Pehlivan da, Başkan Çalkaya'ya halk oyunlarına verdiği destekten dolayı teşekkür ederek bir plaket verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balçova'da Halk Oyunları Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement