Balıkesir'de 41 İşçinin Yaralandığı Madenden Açıklama - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de 41 İşçinin Yaralandığı Madenden Açıklama

Balıkesir\'de 41 İşçinin Yaralandığı Madenden Açıklama

Balıkesir'in Havran ilçesinde, çıkan yangında 41 işçinin dumandan etkilendiği bakır ve molibden madeninin yetkilileri, kamuoyundan özür diledi.

03.07.2014 16:46  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havran ilçesinde, iki gün önce yangın çıkan bakır ve molibden madeninin genel müdürü Murat Kavak, "Madencilik sektörü adına böyle bir kaza yaşattığımız için çok üzgünüz. Meslektaşlarımızdan ve Türkiye'den özür dileriz" dedi.

Özdoğu Kuzey Ege Bakır İşletmeleri Bakır ve Molibden Madeni Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Kavak, yangının meydana geldiği maden tesisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kırma işlemi sırasında plastik paletlerin yanmasıyla başlayan yangın neticesinde, 41 işçinin dumandan etkilenerek bölgedeki hastanelere kaldırıldığını hatırlattı.

Olayda can kaybı ve ciddi bir yaralanmanın yaşanmadığını aktaran Kavak, alınan tüm önlemlere rağmen talihsiz bir şekilde yaşanan kazadan dolayı kamuoyundan özür diledi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili bilgiler veren Kavak, maden sahasında tüm emniyet tedbirlerinin üst düzeyde bulunduğunu anlattı. Madenin açık sistemle çalıştığını vurgulayan Kavak, şunları kaydetti:

"1 Temmuz'da saat 14.00 civarında tesisimizin bakım onarımı esnasında kaynak olayında çapak düşmesi nedeniyle kauçuk mantarda ateş meydana geldi. Daha sonra çıkan ateş aşağıdaki büyük makinedeki kauçuk panellerini tutuşturdu ve diğer taşıma bandına da sirayet etti. Yangın ve acil eylem planındaki bütün arkadaşlar yangına yarım saatte müdahale ettiler. Edremit ve Havran orman işletme ekipleriyle yangın bir saat içerisinde kontrol altına alındı. Yangının oluşumundan dolayı meydana gelen dumana maruz kalanları Edremit ve Havran Devlet Hastanesi'ne önlem almak üzere yolladık. Dün saat 17.30 itibarıyla hastanede hiçbir arkadaşımız bulunmamaktadır. Ağır yaralı, can tehlikesi olan hiçbir yaralımız yoktur. Maalesef böyle elim bir kaza yaşadık. Madencilik sektörü adına da böyle bir kaza yaşattığımız için de çok üzgünüz. Meslektaşlarımızdan ve Türkiye'den özür dileriz. İnşallah bundan sonra da böyle bir kazanın yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri her zaman ön planda tutacağız. En önemlisi can kaybı yaşanmamış olması. Madenin sigortası var, maddi kayıp önemli değil. Soma faciası bizlere ders oldu. O yüzden bütün önlemlerimizi sıkı tutuyorduk ama maalesef böyle bir kaza yaşadık."

Maden işletmesi hakkında bilgiler de veren Kavak, yangının açık ocak işletmeciliği tarzında çalışan bakır molibden madeninde kırıcıdan sonra eleme binasında meydana geldiğini ifade ederek, "Yer altı, tünel gibi öyle bir işletme metodumuz yok burada. İş sağlığı ve güvenliği açısından Türkiye'nin en iyi tesislerinden biri olduğumuza inanıyoruz. Bu kadar titiz davranmamıza rağmen kaza başımıza geldi. Açık madende üç vardiyada 238 kişi çalışmaktadır. Güvenlik elemanlarıyla birlikte yaklaşık 252 kişi madende çalışmaktadır. Ağır bir hasarımız yok ama yaklaşık olarak da 1 milyon lira civarında bir hasarımız var" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de 41 İşçinin Yaralandığı Madenden Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement