Balıkesir'de Gençlik ve Spor Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de Gençlik ve Spor Yatırımları

Balıkesir\'de Gençlik ve Spor Yatırımları

Balıkesir’de sürdürülen spor yatırımları hakkında bilgiler veren Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, 35 bin 500 kişilik Spor Salonu ve Yüzme Havuzu yapım çalışmaları aralıksız devam ettiğini belirterek "Ali Hikmet Paşa Tesislerimizde 3. sentetik sahanın da ihale çalışmaları devam ediyor.

21.07.2015 14:32

Balıkesir'de sürdürülen spor yatırımları hakkında bilgiler veren Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, 35 bin 500 kişilik Spor Salonu ve Yüzme Havuzu yapım çalışmaları aralıksız devam ettiğini belirterek "Ali Hikmet Paşa Tesislerimizde 3. sentetik sahanın da ihale çalışmaları devam ediyor. Toprak sahaların sentetik olmasıyla birlikte amatör spor takımlarımızın daha nezih ortamlarda futbol oynamalarına yardımcı olacağız"dedi.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan Balıkesir'de yapımı devam eden spor yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Aslan Balıkesir Stadyumu'nun her hangi bir eksiğinin bulunmadığına dikkat çekerek "Zaten kriterlerimizi Süper Lige göre hazırlamıştık. Sadece bayan hakem soyunma odası ile alakalı olarak bir eksik var. Onlara bir soyunma odası hazırlıyoruz. Bunun dışında PTT 1.Lige hazırız bunun dışında bir eksiğimiz yok. Bunun yanı sıra Balıkesir'de güzel çalışmalarımızda oluyor. Kapalı Spor Salonumuzun çatı çalışmaları ve içindeki ince çalışma işleri devam ediyor. 3bin 500 kişilik bir salonumuz burası, 500 kişilik bir antrenman sahası var, altı tamamen otopark ve yeşil alanları ile birlikte buranın tamamlanma sürecinin bitmesini bekliyoruz. Yine ikinci olarak aynı bölgede İsmail Akçay Atletizm pistinin yanında bir kapalı yüzme havuzu inşaatımız başladı. Bulunduğu alan sıkıntılı bir zemin olmasından dolayı orada zemin iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Dolgusu yapıldı, daha sonra kazık betonlarla onar metre derine beton enjekte edildi. Onlar üzerine oturacak, toplam 850 tane kazık beton çakıldı. Güzel bir çalışma olacak orada, bu işlemlerde devam ediyor, Kapalı Spor Salonu ve yüzme havuzu bittikten sonra Balıkesirlilerimize bu anlamda hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

Amatör spor kulüpleri içinde biz dizi çalışma içinde bulunduklarını dile getiren Aslan "Bizim en önemli çalışmalarımızdan bir tanesi de toprak sahalarımızın sentetik sahalara çevrilmesi ile ilgili çalışmalarımız var. Ali Hikmet Paşa Tesislerimizde 2 tane sentetik sahamız var, 3. sentetik sahanın da ihale çalışmaları devam ediyor, orasını da sentetik saha yapacağız. Bu toprak sahaların sentetik saha olmasıyla birlikte biliyorsunuz özellikle amatör spor takımlarımızın daha nezih ortamlarda futbol oynamalarına yardımcı olacağız. Sındırgı'da yine bir Gençlik Merkezi ile alakalı olarak çalışmamız devam ediyor. Edremit'teki yapımı süren Gençlik Merkezimiz bitti ve orasını faaliyete geçirdik ve oradaki sentetik sahanın çevresine de tribünler yaptık. Burada halkımız daha rahat bir ortamda maçları izleyebilecekler. Havran'daki sentetik saha bitti ve orası çok güzel bir kompleks haline geldi, buraya da inşallah türübün çalışmaları ileriki dönemde başlayacak. Balıkesir'imiz böylelikle özellikle amatör sporlarda biraz daha ileriye doğru gidecek diye düşünüyoruz. Şuan itibariyle yaz spor okullarımız devam ediyor. Sadece Balıkesir merkezinde yaz spor okulları için 5 bine yakın öğrencimiz müracaat etti. Yaz spor okullarımız yaklaşık olarak 25 branşta devam ediyor. Sadece yüzmede 100 lira ücret alınıyor, bunun dışındaki hiç bir branşta ücret alınmıyor. İlçelerde de aynı çalışmalarımız devam ediyor. Böylece çocuklarımız yaz tatillerini en verimli şekilde geçirmiş oluyorlar" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de Gençlik ve Spor Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement