Balıkesir'de Kasaplara Eğitim Verildi - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de Kasaplara Eğitim Verildi

Balıkesir\'de Kasaplara Eğitim Verildi

Balıkesir ve ilçelerindeki kasaplar, ’Et ve Et Ürünleri Tebliği ile Yerel Marjinal ve Sınırlı Faaliyet Tebliği’ kapsamında Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bilgilendirildi.

13.02.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir ve ilçelerindeki kasaplar, 'Et ve Et Ürünleri Tebliği ile Yerel Marjinal ve Sınırlı Faaliyet Tebliği' kapsamında Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bilgilendirildi.

Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Türk Gıda Kodeksi 'Et ve Et Ürünleri Tebliği ile Gıda İşletmelerinde Yerel Marjinal ve Sınırlı Faaliyetlerin Düzenlenmesine Dair Tebliğ' kapsamında bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Altıeylül, Karesi, Bandırma, Bigadiç ve Edremit ilçelerinde düzenlenen toplantılarda, et ve et ürünlerinin işyerine kabulünden, tüketiciye arz dahil tüm aşamalarında uyulması gereken hijyen kuralları ile ortam gereklilikleri anlatıldı. Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü konu uzmanlarınca yapılan bilgilendirme toplantısında, aşamaların herhangi birinde yapılacak bir veya birkaç hatanın, gıda güvenilirliği ve insan sağlığının tehlikeye düşürülmesine neden olacağı ifade edildi.

Toplantı sonunda işletme sahiplerine tebliğ kapsamında sadece kasapların bulunduğu nokta merkez kabul edilerek 50 kilometrelik yarıçap içerisinde faaliyet gösteren kurum yemekhanelerine, lokanta, dönerci, kebapçı vb. diğer perakendecilere haftada en fazla 2 bin 500 kilogramı geçmeyecek şekilde et ve kıyma satabilecekleri belirtildi.

Yerel Marjinal ve Sınırlı Faaliyetlerin Düzenlenmesine Dair Tebliğ kapsamında Balıkesir'de faaliyet göstermek isteyen işletmelerin, başvuru belgeleri ile Tarım İl Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği vurgulandı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de Kasaplara Eğitim Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement