Balıkesir'de Parkta Ağaç Katliamına Tepki - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de Parkta Ağaç Katliamına Tepki

Balıkesir\'de Parkta Ağaç Katliamına Tepki

Balıkesir'in Altıeylül İlçesi'nde, Büyükşehir Belediyesi'nin Kaya Avni Sağlıkçı Koşu Parkı'ndaki 100 kadar ağacı, 'Göl Park Projesi' kapsamında kökünden kesip, bir bölümünü de söküp taşıması, tepkilere neden oldu.

30.04.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Altıeylül İlçesi'nde, Büyükşehir Belediyesi'nin Kaya Avni Sağlıkçı Koşu Parkı'ndaki 100 kadar ağacı, 'Göl Park Projesi' kapsamında kökünden kesip, bir bölümünü de söküp taşıması, tepkilere neden oldu. Mahalle sakinleri, bazı sivil toplum kuruluşları ve doğaseverlerin katılımıyla ağaç kesimi protesto edilirken, imza kampanyası başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada ise ağaçların kesilmeyip, büyük bir titizlikle köklerinden sökülüp, başka bir yere taşındığı belirtildi.

Başkanlığını AK Partili Ahmet Edip Uğur'un yaptığı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Çay Deresi'nin ıslahı' projesi kapsamında, Gümüşçeşme Mahallesi'ndeki Kaya Avni Sağlıkçı Koşu Parkı'nda bulunan 100'e yakın çam ağacını son bir hafta içinde kökünden kesmesi, bir kısmını da sökerek taşıması tepkilere neden oldu. Parkın bulunduğu Atatürk Mahallesi 52 Evler sakinlerinden Neslihan Tekeli, bugün ağaç kesimini yapıldığı parkta basın açıklaması yapıp, kesilen ağaçların köklerini gösterdi, imza kampanyası başlattı. Tekeli'ye CHP Balıkesir ve ilçe teşkilatı üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı (BAÇEV) üyeleri ile doğaseverlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 30 kişi destek verdi.

'YETİŞMİŞ AĞAÇLAR KORUNSUN'

Kesilen ağaçların yanı sıra parktaki 21 çam ağacının da kuruduğuna dikkati çeken Tekeli şunları söyledi:

"Ağaçlandırma zorlu bir süreç, yok etmek ise dakikalar içerir. Kaya Avni Sağlıkçı Parkı, Balıkesirliler'in uzun süreden beri nefes alabildiği, sağlıklı spor ve yürüyüş yapabildiği, çocukların rahatça koşup oynayabildiği önemli bir park. Ayrıca bir doğal afet sonrası toplanma yeri olarak kullanılması bakımından da önemlidir. Burada yapılmak istenen 'Göl Park Projesi'ne karşı değiliz. Ancak, eskiyi yık dök, yenisini üstüne yap düşüncesi ne kadar doğru olabilir? Projenin yapılma aşamasında yetişmiş ağaçların korunması, doğal haline uyumlu olması yok edilmemesinden yanayız."

BELEDİYE BASIN BÜROSUNDAN AÇIKLAMA

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Yılmaz Uzun imzasıyla basın kuruluşlarına gönderilen elektronik postada ise şöyle denildi:

"Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projeleri içerisinde yer alan Çay Deresi Islahı Projesi ile ilgili çalışmalar kapsamında Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda Kaya Avni Sağlıkçı Parkuru'ndaki bazı ağaçlar özel makinalarla yerlerinden kökü ile sökülerek başka yere nakledilmektedir. Titizlikle yürütülen bu çalışmalarda ağaç kesimi yapılmamıştır. Konunun speküle edilmemesi adına yapılan çalışmamızı basınımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız." - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de Parkta Ağaç Katliamına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Duyarlı vatandaş: İyi o zaman yerinden sökülen ağaçların dikildiği yerin fotoğrafını çekin inanalım 0 0 Yanıtla

Advertisement