Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Kirazlı Manastırı'nın inanç turizmine kazandırılması.

05.08.2014 11:41

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Kirazlı Manastırı'nın Rumlar için önemli olduğunu ve inanç turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi.

Kaygısız, yaptığı açıklamada, ilçedeki 45 günlük deniz turizminin, alternatif turizm olanaklarıyla tüm yıla yayılması gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda Kirazlı Manastırı'nın ülke ve bölge turizmine kazandırılması konusunda çalışma başlattık. Mülkiyeti Orman ve Su işleri Bakanlığına ait Kirazlı Manastırı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmesi konusunda gerekli girişimlerde bulunduk. Yapılacak tahsisle Bakanlık bütçesinden aktarılacak olan kaynaklarla büyük bir bölümü gün yüzünde olan Kirazlı Manastırı'nın yapılacak kazı çalışmaları sonrasında tamamı gün yüzüne çıkarılmış olacak."

Manastırın şimdiden din adamları tarafından ziyaret edildiğini dile getiren Kaygısız, yapılacak çalışmaların ardından daha fazla ziyaretçi ağırlayacaklarını söyledi.

-Yılan ısırmalarına karşı uyarı

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, tarım işçilerini sıcak yaz aylarında ortaya çıkan yılan ısırmalarına karşı uyardı.

Havaların ısınmasıyla yılanların daha çok ortaya çıktığını belirten Şenveli, "Tarlalarda çalışma esnasında sıkça yılan ısırması olaylarına rastlıyoruz. Özellikle çalışan, hareketli olan insanlarda daha çok görülüyor. Yılan ısırmalarında tedaviye olay yerinde başlanmalı. Hasta, sağlık kurumunda 24-48 saat süre ile müşahede altında tutulmalıdır. Isıran canlı hakkındaki bilgiler gelecek sağlık ekibine aktarılmalı, hatta mümkünse fotoğrafı da çekilmeli, eğer etkisiz hale getirilmiş ise mutlaka tedavi yapan hekime gösterilmelidir" dedi.

Yılan ısırmalarında bilinen ilkel yöntemlerin yanlış olduğuna dikkati çeken Şenveli, şunları kaydetti:

"Isırmalar da vatandaşlar ilkel yöntemlere başvuruyorlar. Örneğin, ısırılan veya sokulan yeri kanatıyor, emiyor ya da hastayı kaplıcaya sıcak suya sokuyorlar. Böyle durumlarda olay bazen kangrene de dönüşebiliyor. Bunlar çok yanlış ve ciddi sıkıntıya yol açabilecek durumlardır. Bu tür ilkel uygulamalardan mutlaka kaçınılmalıdır. Ne olursa olsun yılan ısırmalarında en seri şekilde, en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır."

10 numara yağ kullanımı

Bandırma Makine Mühendisleri Odası Başkanı Gürbüz Gözcüler, yaptığı açıklamada, akaryakıt fiyatlarının yüksek olması nedeniyle otobüslerde 10 numara yağ kullanımının arttığını öne sürdü.

Son yıllarda otobüs, minibüs gibi toplu taşıma araçlarında sıkça yangınlar meydana geldiğini dile getiren Gözcüler, şöyle dedi:

"10 numara yağ araçların alev almasında önemli bir nedendir. Bu konuda denetimlerde yetersiz. Yollarda seyreden araçların ve dolayısıyla yolcuların güvenliğini temin etme sorumluluğu olan ilgili kurumları görevini yapmaya çağırıyoruz. Yeni bir mevzuat düzenlemesi yapılarak, ticari araçların periyodik bakım, enerji tasarrufu, sürücü eğitimi, güvenli bakım ve parça kullanımı gibi konularda Makine Mühendisleri Odası tarafından eğitilerek sertifika almış, araç teknik denetim mühendislerine denetim yetkisi verilmeli ve ticari araçlar iki muayene arasında en az üç kez sökme, takmalı lastik ve fren ağırlıklı özel bir denetimden geçirilmelidir." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement