Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Balıkesir\'den Kısa Kısa

Karesi Belediyesi, kaçak ve çevreye tehlike arz eden bina ve yapıların yıkımına başladı.

10.12.2014 17:33

Karesi Belediyesi, kaçak ve yıkılma tehlikesi bulunan, kent estetiğini bozan yapıların yıkımına başladı.

Fen işleri müdürlüğü ekipleri, ilgili kurum, kuruluş ve kişilerin şikayetleri üzerine ilçeye bağlı Yeniköy, Ziyaretli, Karakol, Köteyli, Mirzabey, Kayabey, Hacı İsmail, Sakarya, Vicdaniye, Çay ve Atatürk mahallerinde tehlike arz eden ve kaçak yapıları yıkıyor.

Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yıkım çalışmalarına öncelikle kaçak yapılan, kullanılmayan, yıkılma tehlikesi bulunan yapılarla başladıklarını söyledi.

Bu konuda çalışmaları sonuna kadar takip edeceklerini dile getiren Yılmaz, " Balıkesir, birinci derece deprem kuşağında. Depreme karşı güçlü yapılar ve düzenli bir imar yapısı oluşturarak vatandaşlarımızın hayatlarını güvence altına almak bizim ödevimiz. Bu konuda çalışmalar yaptık, kaçak ve tehlike arz eden yapıların yıkımı konusunda karar aldık" dedi.

- 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde hayvan haklarını anlattılar

Ayvalık'ta Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile Ayvalık Hayvan Hakları Derneğince düzenlenen toplantıda, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde hayvan hakları anlatıldı.

Ayvalık Hayvan Hakları Derneği Başkanı Hilal Uslu, HAYTAP Ayvalık Temsilcisi Gülnihal İnaç, Ayvalık Belediyesi Veteriner Hekimi Selver Tuna Görgün ve Ayvalık Belediyesi Köpek Barınağı Teknikeri Murat Şengönül'ün konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, öğrencilere hayvan haklarını anlatan broşürler de dağıtıldı.

Uslu, yaşam hakkının sadece hayvanlarla sınırlı kalmadığını belirterek, dünyaya gelen canlı denilen her bitkinin, böceğin, evcil, yabani her türlü hayvanın yanı sıra en akıllı canlı denilen insanların da yaşama hakları olduğunu söyledi.

İnaç ise sokak hayvanlarının populasyonunun azaltılmasının bir tek insani yolunun bulunduğunu bunun da yolunun kısırlaştırma olduğunu bildirdi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement