Balıkesir'e Atanan Vali Yaman, Kırklareli'nden Ayrıldı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'e Atanan Vali Yaman, Kırklareli'nden Ayrıldı

Balıkesir\'e Atanan Vali Yaman, Kırklareli\'nden Ayrıldı

Valiler kararnamesi ile Balıkesir'e atanan Vali Mustafa Yaman, veda ziyaretlerinin ardından Kırklareli'nden ayrıldı.

25.09.2014 13:27  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Belediye Başkanlığı'nın konağı önünde yapmak istediği Atatürk panolarına izin vermemesiyle başlayan krizle gündeme gelen Vali Yaman, valilik önünde törenle uğurlandı.

Uğurlama töreni Kırklareli Valiliği önünde yapıldı. Buradaki programa kurum ve resmi dairelerin müdürlerinin yanı sıra vali yardımcıları, kaymakamlar, siyasi partilileri ve az sayıda kişi katıldı. Personelle vedalaşıp valilik binasından çıkan Vali Mustafa Yaman, tören mangasını selamladı. Ardından kendisini uğurlamaya gelenlerle tokalaşarak vedalaşan Vali Yaman, 2011 yılı Mart ayında göreve başladığını hatırlatarak şunları söyledi:

"2011 yılı Mart ayında hükümetimiz sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız beni burada görev yapmamı uygun bulmuş, 3.5 seneyi aşkında Kırklareli'nde görev yaptım. Güzel duygularla ayrılıyorum. Çok şey söyleyebilirim ama en güzel söyleyeceğim şey Kırklareli halkının ben ve ailem çok büyük desteğini aldı. Hayırlı hizmetler yaptığımıza inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu son kararname ile Türkiye'mizin güzel illerinden bir tanesi olan Balıkesir ilinde görev yapmamı uygun buldular. Kırklareli halkından, mesai arkadaşlarımızdan ve bize destek veren, vermeyen herkesten helallik isteme fırsatı oldu. Değerli hemşerilerime ve değerli Kırklarelileri huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Güzel duygularla ayrılıyorum."

Vali Yaman konuşmasının ardından eşi Gülseren Yaman ve kızı Elif Nur Yaman ile birlikte Kırklareli'nden ayrıldı.

PANO YAPILMASINA ENGEL OLMUŞTU

Kırklareli Belediye Başkanlığı'nın vali konağının olduğu istasyon Caddesi'ne Atatürk posterlerinin asılacağı pano yapılmasına engel olan Vali Mustafa Yaman, yaklaşık 2 aydır süren krizle gündeme gelmişti. Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Siyam Kesimoğlu, izinli olup kentte olmadığı için uğurlama töreninde yer almazken, başkanvekili ve yardımcıları da uğurlama törenine katılmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'e Atanan Vali Yaman, Kırklareli'nden Ayrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement