Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Uğur Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Uğur Açıklaması

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Türkiye'nin ilk yerli otomobilini Balıkesir'de üretmeye hazır olduklarını bildirdi.

26.10.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Türkiye'nin ilk yerli otomobilini Balıkesir'de üretmeye hazır olduklarını bildirdi.

Uğur, yazılı açıklamasında, yerli otomobil üretiminin milli bir görev olduğunu ifade etti.

Otomobillerin 2 bin 23'ünü Balıkesir olarak alabileceklerine işaret eden Uğur, şunları kaydetti:

"Yerli otomobilin ilk üretimine 2 bin 23 adetle başlayabiliriz. Cumhuriyet Türkiyesinin kurulduğu Anadolu topraklarının kapılarını açan büyük komutan Alparslan'ın adını bu otomobile verebiliriz. 'Alp' adıyla üreteceğimiz milli otomobilimiz, geçmişten günümüze yolculuğa çıkaracak bir devrimin de sembolü olacaktır. Balıkesir, organize sanayi bölgeleri, limanları, lojistik merkezleriyle cazibe merkezi haline geldi. İlimiz sadece Türkiye'de değil, uluslararası arenada marka şehirler arasına giriyor. Genç, nitelikli insan gücü, gelişmiş alt yapı hizmetleri ve ekonomik hayatı canlandıracak kaynaklara sahip olan Balıkesir, Türkiye'de sanayi ve teknoloji yatırımlarının yapılabileceği en uygun coğrafya. Bunun için kentin dinamikleri, yerel yönetim, kamu ve özel kuruluşlar buna hazır. Bu sinerjiyi oluşturduk. İlk yerli otomobili üretmeye hazırız."

Uğur, yerli otomobil projesini sonuna kadar desteklediklerini belirterek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Hükümetimize, bakanlarımıza ve bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İş dünyası olarak, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda, bu projeyi desteklemeliyiz. Bunun için de Balıkesir'de üretilecek otomobillerin 2 bin 23'üne şimdiden satış garantisi veriyoruz. Üretimin, kamu özel sektör ortaklığıyla yapılması başlangıç sürecinde önemlidir. Hatta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve sanayi odaları sembolik de olsa ortak olabilir. Yerli otomobil kullanan esnafa ve şirketlere akaryakıtta ve ÖTV'de destek olunabilir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Uğur Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement