Balkanlardan Sinop'a Kültür Köprüsü' - Son Dakika
Yerel

Balkanlardan Sinop'a Kültür Köprüsü'

Balkanlardan Sinop\'a Kültür Köprüsü\'

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan “Balkanlardan Sinop’a Kültür Köprüsü” projesi açılış toplantısı gerçekleştirildi.

24.10.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan "Balkanlardan Sinop'a Kültür Köprüsü" projesi açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Kefevi Mahallesi Hasan Savaş İş Hanı'ndaki Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür ve Dayanışma Derneği bürosunda gerçekleştirilen proje tanıtım programına Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ve dernek üyeleri katıldı.

"Balkanlardan Sinop'a Kültür Köprüsü" projesi tanıtım ve açılış konuşmasını Dernek Başkanı Kenan Aral gerçekleştirdi. Aral, " 'Balkanlardan Sinop'a Kültür Köprüsü' adı altından İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı'na bir proje sunumu yaptık. Projemiz kabul gördü. Projemizin süresi 9 ay 6 gün. Kasım ayının ilk haftasında gelecek faaliyetlerimizde, Balkan müzikleri, Balkan oyunları ve folkloru çalışmaları ile Kültür Turizm Müdürlüğü'nün sahnelerinde çalışmalarımıza başlayacağız. Önümüzdeki hafta içerisinde Balkan korosu ve folklor ekibine katılacak arkadaşlarımızın üye kayıtları yapıp en kısa zamanda çalışmalarımız başlayacaktır. Yelken kulübünden Balkan yöresine ait yemek kültürümüzün eğitimi olacak bu ayrıca duyurulacaktır. Bu proje kapsamında ayrıca Türkiye'nin en büyük birinci müzesi olan İstanbul Mübadele Müzesi'ne götüreceğiz üyelerimizi. Türkiye'nin ikinci Mübadele Müzesi olan Alaçam Mübadele Müzesi gezilecek bunların sonunda 31 Mayıs itibariyle projemiz gerçekleşmiş olacak. Proje kapanış toplantısında etli pilav şenliğimize de ayrılan bütçeyle hep birlikte gerçekleştireceğiz. Amacımız Balkan ülkelerinden gerek göç yoluyla gerek mübadele yoluyla gelmiş olan arkadaşlarımızın geçmişteki kültürümüzü örf ve adetlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır" dedi.

Ardından konuşan Vali Çetinkaya, "Sinop küçük bir il olmasına rağmen böyle bir araya gelebilmiş bir mübadil topluluğun bulunması köylerinizde toplu yaşamanız geleneğinizi yaşatmanız çok güzel bir şey. Zaman geçtikçe bunlar kaybediliyor, sizler ikinci nesilsiniz, çocuklarınız üçüncü nesil. Sizler buna sahip çıkmazsanız, çocukların bunları yaşama yaşatma imkanı olmayacak, unutulacak. Bizim ülkemizin en büyük zenginliği kültür zenginliği. Bununla övünüyoruz. En gurur duyduğumuz şeyde farklı kültürlerdeki insanların toplulukların bir arada barış ve huzur içinde yaşayabilmesi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Balkan yöresi ve kültürüne ait ikramlar misafirlere sunuldu ve program sona erdi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balkanlardan Sinop'a Kültür Köprüsü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement