Balkanlıoğlu: 'Metrekareye 300 Kilogram Yağış Düştü. Hiçbir Teknoloji ve Tahkimat Buna Direnemedi' - Son Dakika
Güncel

Balkanlıoğlu: 'Metrekareye 300 Kilogram Yağış Düştü. Hiçbir Teknoloji ve Tahkimat Buna Direnemedi'

Ordu'daki sel ve heyelan Ordu Valisi Balkanlıoğlu: "Bu afette metrekareye 300 kilogram yağış düştü.

07.07.2016 18:18  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, beraberinde AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu ile Altınordu, Fatsa ve Perşembe ilçelerinde sel ve heyelandan dolayı zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemenin ardından, gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Balkanlıoğlu, yaşanan sel ve heyelanların önemli zararlar meydana getirdiğini belirterek, "Bu afette metrekareye 300 kilogram yağış düştü. Hiçbir teknoloji ve tahkimat buna direnemedi. Epey köprülerimiz yıkıldı. Birçok mahalle yolumuz tahrip oldu. Biz de can kaybı olması diye olağanüstü çaba gösterdik. Vatandaş ihbarlarını değerlendirdik. Hatta birinde 13 vatandaş çatıda mahsur kalmıştı. Bu vatandaşlarımızı belediye ve vatandaşlarımızın gayretleriyle kurtardık." diye konuştu.

Perşembe ilçesinde 3 kişiyi kaybettiklerini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

"Bu vatandaşlarımızdan 2'si sele kapıldı, birisi de göçük altında kalarak, hayatını kaybetti. Şu anda 2 de kaybımız var. Bunların aranmasına da devam ediliyor. Vatandaşlarımız lütfen sel olabilecek dere yataklarına konut yapmasınlar. Evi yaparken de her türlü afeti düşünerek önlem alsınlar. Sonra telafisi mümkün olmayan acılar yaşıyoruz."

Balkanlıoğlu, bölgede ölü sayısının artmaması için tüm önlemlerin alınmaya gayret edildiğini sözlerine ekledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise hasar tespit çalışmalarını her kurumun büyük çabayla gerçekleştirdiğine işaret ederek, "Sel ve heyelandan dolayı yıkılan köprü sayımız 14, yıkılan ev sayımız ise 16. Bunun dışında da devletimizin tüm imkanlarıyla hasar tespit çalışmaları sürüyor. Şuanda bir eksikliğimiz yok. Vatandaşlarımız yaşanan heyelanlardan dolayı köylerimizde mahsur kaldı. Ana grup yollarını açmaya çaba gösteriyoruz. Biz vatandaşlarımızdan biraz sabır bekliyorum. Bu bir afettir. Allah beterinden korusun. Vefat eden kardeşlerimize bir kez daha Allah rahmet eylesin diliyorum." diye konuştu.

AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden de Ordulu vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Kaybolan iki vatandaşımızı arama çalışmaları sürüyor. Ekiplerimiz 24 saat arıyorlar. İnşallah onları sağ bulursak çok daha mutlu olacağız." dedi.

"Evlerin tekrar yapılması için ciddi bir katkımımız olacak"

Bölgede hasar tespit çalışmalarını çok ivedi bir şekilde yapacaklarını vurgulayan Bilden, "Yasal çerçevede yaraların sarılması için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışacağız. Özellikle alt yapı hasarlarıyla ilgili ciddi yetkimiz var. Evlerin tekrar yapılması için ciddi bir katkımız olacak. İnşallah devlet olarak yapmamız gereken ne varsa onu en kısa sürede yapmaya çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Bölge halkına yeni sel uyarısı

Bilden, cuma günü bölgede kuvvetli yağış beklendiğini ve bundan dolayı herkesin dikkatli ve duyarlı olması uyarısında bulunarak, şu bilgileri verdi:

"Gittiğimiz yerlerde de vatandaşlarımız ve muhtarlarımıza söyledik. Ona çok dikkat edelim. Yetkililerin uyarılarına mutlaka kulak asalım. Zaten AFAD olarak biz sms mesajlarını çekiyoruz. Lütfen herkes o mesajlar doğrultusunda hareket etsinler."

Mehmet Halis Bilden, Ordu'da sel ve heyelan nedeniyle Samsun, Ankara ve Erzurum'dan gelen ekiplerin çalışma yürüttüğünü kaydetti.

Balkanlıoğlu: \'Metrekareye 300 Kilogram Yağış Düştü. Hiçbir Teknoloji ve Tahkimat Buna Direnemedi\'
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balkanlıoğlu: 'Metrekareye 300 Kilogram Yağış Düştü. Hiçbir Teknoloji ve Tahkimat Buna Direnemedi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement