Ban Ki-mun, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Hüseyin ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Ban Ki-mun, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Hüseyin ile Görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki mun, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Raad el Hüseyin ile bir araya geldi.

02.10.2014 18:59

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Raad el Hüseyin ile bir araya geldi.

Ban, İsviçre'nin Cenevre kentindeki BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ni ziyaret etti ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Raad el Hüseyin ile basına kapalı bir görüşme yaptı.

Ürdün Haşimi hanedanlığından gelen Prens Zeid Raad el Hüseyin, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne getirilen ilk Müslüman ve Arap kökenli komiser olmuştu.

Hüseyin, 1 Eylül 2014'te Navi Pillay'dan boşalan göreve 8 Eylül'de atandıktan sonra yaptığı ilk konuşmada, insan hakları perspektifinden bakıldığında, uluslararası toplumun acil önceliğinin Irak ve Suriye'de gittikçe tırmanan bitişik çatışmanın durdurulması olması gerektiğini bildirmişti.

İki gündür Cenevre'de bulunan Ban, son olarak BM Avrupa Ekonomik Komisyonu'na geçerek komisyonun başkanlığına seçilen Christian Friis Bach'ın yemin törenine katıldı.

Bach, Temmuz ayında BM Avrupa Ekonomi Komisyonu Başkanlığı görevine getirilmişti.

Ban dün de Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ) genel merkezindeki "Ticaret Niçin Herkes İçin Önemli" adlı forumuna ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) İcra Komitesi toplantısına katılarak konuşma yapmıştı. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ban Ki-mun, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Hüseyin ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement