Bandırma'da 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Bandırma'da 1 Mayıs Kutlamaları

Bandırma\'da 1 Mayıs Kutlamaları

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı çeşitli sendikalara bağlı işçiler tarafından kutlandı.

01.05.2013 15:47

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı çeşitli sendikalara bağlı işçiler tarafından kutlandı.

İDO iskelesi önünde toplanan işçiler Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. İşçilerin meydana girişlerinde üstleri tek tek arandı. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Belediye Başkanı Sedat Pekel'in de katıldığı kutlamalar saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalarla başladı. Kürsüye çıkarak ilk konuşmayı yapan Eğitim-Sen Bandırma Temsilcisi Gültekin Mutlu, 1 Mayıs'ın tüm dünyada kutlandığını belirterek, "İşçi ve emekçiler olarak birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Genel-İş Sendikası Başkanı Recep Kum ise yaptığı konuşmada, anayasa ve kanunlardan doğan haklarını, sendikalı olma ve toplu sözleşme haklarını tam kullanamadıklarını söyledi. Kum, futbol takımı tutar gibi parti tutulmaması gerektiğini belirterek, "Bizi sadece ekonomiye hapsediyorlar. Biz emekçiler olarak futbol takımı tutar gibi partizanlık yapmayalım. Yalnızca emek eksenli siyasetin destekçileri olalım" dedi.

Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Kayıhan ve Eğitim-İş Sendikası Bandırma Temsilcisi Erol Akun da birer konuşma yaptı. Sendika temsilcileri tarafından yapılan konuşmaların ardından kutlamalara katılan grup halay çekerek olaysız bir şekilde dağıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bandırma'da 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement