Bandırma'da Buğday Hasadı Devam Ediyor - Son Dakika
Ekonomi

Bandırma'da Buğday Hasadı Devam Ediyor

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, "Buğday üretiminde çok verimli bir hasat dönemi geçiriyoruz.

19.07.2016 17:12

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, "Buğday üretiminde çok verimli bir hasat dönemi geçiriyoruz." dedi.

Sezgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, hava koşullarının uygun gitmesi ve çiftçinin bilinçli üretim yapması dolayısıyla verimliliğin arttığını söyledi.

Sezgin, şunları kaydetti:

"Buğday üretiminde çok verimli bir hasat dönemi geçiriyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisinin borsanın elektronik satış salonunda fiyatlara müdahale etmesine rağmen borsaya gelen ürünün yüzde 99'unu tüccarlar alıyor. Çünkü, ofisten daha uygun fiyat veriyorlar. Bandırma ve yöresindeki kanola üretiminde de büyük artış var. Geçen yıl, borsanın elektronik satış salonuna bin 318 ton kanola gelmişti. Bu yılsa 2 bin 510 ton geldi. Bölgemizdeki kanolanın yaklaşık yüzde 25'i borsa satış salonumuzda satılıyor. Ülkemizde üretilen yağlı tohumlar, ihtiyacımızın yarısını bile karşılamıyor. Bu nedenle de ülkemiz, bu eksikliği ithalat yoluyla karşılamaya çalışıyor. Buna bağlı olarak son dönemlerde, başta kanola olmak üzere yağlı tohum üretimindeki canlanma ve artışı önemsiyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bandırma'da Buğday Hasadı Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement