Bandırma'daki Tarihi Yapı, Kültür ve Sanat Merkezi Oldu - Son Dakika
Yerel

Bandırma'daki Tarihi Yapı, Kültür ve Sanat Merkezi Oldu

Bandırma\'daki Tarihi Yapı, Kültür ve Sanat Merkezi Oldu

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Tedaş’a ait ve depo ve elektrik üretim merkezi olarak kullanılan tarihi bina, belediye tarafından restore edilerek kültür ve sanat merkezi binasına dönüştürüldü.

01.04.2015 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Tedaş'a ait ve depo ve elektrik üretim merkezi olarak kullanılan tarihi bina, belediye tarafından restore edilerek kültür ve sanat merkezi binasına dönüştürüldü. Restorasyonu tamamlanan bina teslim edilmeyi bekliyor.

Uzun süre elektrik üretim merkezi ve depo olarak kullanılan ve bir süre atıl vaziyette kaderine terk edilen bina ile ilgili Tedaş'ın açtığı tapu iptal davası belediye lehine sonuçlandıktan ve Yargıtay tarafından da onaylandıktan sonra belediyenin açtığı ilaheyi bir şirket kazandı ve belediye bünyesinde restorasyon işlemleri tamamlandı. Şu günlerde etrafında koruma bariyerleri ve içinde bekçi mevcut olan binadaki tüm çalışmalar tamamlandı.

ASANSÖRLÜ ENGELLİ TUVALETİ İNŞA EDİLDİ

Belediye bünyesinde kültür ve sanat merkezi olarak hazırlanan binanın bahçesinde ise vatandaşları bir sürpriz bekliyor. Bahçe kısmında yerin altında bulunan tuvaletler modernize edilirken, engelli kişiler için de modern bir asansör sistemi inşa edildi. Kültür ve sanat merkezine gelen engelli kişilerin rahatça kullanabilmesi için tasarlanan tuvaletler şimdiden halkın beğenisini topladı. Binanın tarihi dokusunun tamamen korunduğu gözlenen restorasyon çalışmaları ilçede yaşayan vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor.

1929 YILINDA ELEKTRİK ÜRETEN BİR FABRİKAYDI

Binayla ilgili bilgiler veren belediye yetkilileri, "Binanın giriş kısmındaki 60 metrekarelik bölümünde bekleme ve sergi salonu yer alıyor. Bunun devamında 182 metrekarelik ana salonda seyirci yerleri ve sahne bulunuyor. Toplamda 204 kişilik bir kapasite ile hizmet verecek olan salonumuzun sahnesi 35 metrekareyi kaplıyor. Ayrıca salonumuzun çevresinde yaklaşık 25 araçlık bir park yerimiz mevcut. Bu bina, bilindiği gibi, 1929 yılında dönemin belediye başkanı Servet Bey tarafından, ilçenin elektrik ihtiyacını karşılaması için mazotla çalışan bir elektrik üretim fabrikası olarak kullanılmış ve sonrasındaki yıllarda depo olarak faaliyet göstermişti" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bandırma'daki Tarihi Yapı, Kültür ve Sanat Merkezi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement