Bandırma Marmara'da Hamsi ve Palamut Bereketi - Son Dakika
Güncel

Bandırma Marmara'da Hamsi ve Palamut Bereketi

Bandırma Marmara\'da Hamsi ve Palamut Bereketi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde denize açılan 'Karamanlar' adlı balıkçı teknesi bin 500 kasa hamsi ve 100 kasa palamut ile döndü.

27.09.2015 11:25

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde denize açılan 'Karamanlar' adlı balıkçı teknesi bin 500 kasa hamsi ve 100 kasa palamut ile döndü. Balıklar Bandırma, Bursa, Balıkesir ve Eskişehirli balık satıcıları tarafından kısa sürede kapışıldı. Balık bereketinin yaşandığı Bandırma'da hamsinin kilosu 7 liradan satılırken, palamudun fiyatı ise 7-12 lira arasında değişiyor. Kurban bayramı nedeniyle denize açılmayan Bandırmalı balıkçılar hamsi ve palamut bereketi yaşıyor. Gece denize açılan "Karamanlar" balıkçılık isimli büyük balıkçı teknesi Kapıdağ ve Fener Adası açıklarında kısa sürede bin 500 kasa hamsi ve 100 kasa palamut avladı. Avlanan balıklar, Bandırma Balık Halindeki mezatta kısa sürede satıldı. 100 kasa hamsi ve 10 kasa palamut balığı Bandırma'da kalırken diğerleri ise Bursa, Eskişehir ve Balıkesir'den gelen balık satıcılarına verildi.

Marmara Denizinde yaşayan balık bereketi fiyatları da düşürdü. Bandırma'da hamsinin kilosu 7 liradan satılırken palamudun tanesi ise büyüklüğüne göre 7 ile 12 lira arasında değişiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bandırma Marmara'da Hamsi ve Palamut Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement