Bankacılara Yerli Kömür Konusunda Bakanlığın Stratejisi Anlatıldı - Son Dakika
Sektörel

Bankacılara Yerli Kömür Konusunda Bakanlığın Stratejisi Anlatıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bankacılarla yenilenebilir enerji ve yerli kömürde alternatif finans modellerini masaya yatırdı.

16.04.2016 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bankacılarla yenilenebilir enerji ve yerli kömürde alternatif finans modellerini masaya yatırdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji sektörüne yapılacak yatırımların yeni finansman modellerini görüşmek için bankacılarla bir araya geldi. Zirve, yaklaşık 2 saat sürdü. Bankacılarla İstanbul Beylerbeyi'nde gerçekleşen zirvede, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Yapı Kredi Genel Müdürü Faik Açıkalın, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici hazır bulundu.

ALBAYRAK: ÇİN'DE KÖMÜRÜN PAYI %60

Albayrak'ın yerli kömür konusunda bankacılara Çin örneği verdiği öğrenildi. Bakan Albayrak, "Çin'de yerli kömürün payı yüzde 60'larda. Türkiye'de ise bu oran yüzde 12'lerde. Bunu artırmak ülkenin doğalgaza bağımlılığını da azaltacaktır" dedi.

Edinilen bilgilere göre, zirvede, bankacılara yerli kömür konusunda bakanlığın stratejisi anlatıldı. Afşin- Elbistan gibi büyük linyit havzaları ile daha düşük kapasiteli diğer rezervlerin değerlendirilmesi için özel bir finansman yöntemi geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.  Bakan Albayrak'ın ekonomideki büyümenin enerjiye olan talebi artırdığını belirterek, sektöre daha fazla yatırım çekilmesi için yeni finansman modelleri üzerinde durulması gerektiğini ilettiği öğrenildi.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Bankacılara Yerli Kömür Konusunda Bakanlığın Stratejisi Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement