Bankadaki Soygun Girişimi Kanlı Bitti - Son Dakika
Güncel

Bankadaki Soygun Girişimi Kanlı Bitti

Gölcük'te bir banka şubesine girip 4 kişiyi rehin alan silahlı soyguncu, özel harekat timleri tarafından vurularak ağır yaralandı. İçerideki rehineler ise sağ olarak kurtarıldı.

13.11.2015 23:36  Güncelleme: 00:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde bir banka şubesine soygun yapmak için giren üzerinde çarşaf bulunan kişi, elindeki tabancayla tehditler yağdırarak, çalışanları rehin aldı. Silahlı soyguncu, yaklaşık 5 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince, özel harekat timleri tarafından vurularak ağır yaralandı. İçerideki rehineler ise sağ olarak kurtarıldı. Operasyonda ağır yaralandığı bildirilen soyguncu ambulansla Gölcük Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı.

"PARAYA İHTİYACI OLDUĞU İÇİN SOYGUNU GERÇEKLEŞTİRMİŞ"

Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel de operasyonun ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Soyguncunun paraya ihtiyacı olduğu için bankayı soymak istediğini söyleyen Yarımel, "Olay adi bir suç. Paraya ihtiyacı olduğu için soygunu gerçekleştirmiş. Yarı Arapça, yarı Türkçe konuşuyordu. 4 rehinenin de sağlık durumları iyi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı" dedi.

OLAY NASIL YAŞANDI?

Koceli'de bir banka şubesine girip 4 kişiyi rehin alan silahlı soyguncu, özel harekat timleri tarafından vuruldu, içerideki rehineler sağ olarak kurtarıldı. İstanbul'dan helikopterle Donanma Komutanlığı'na gelen özel müdahale timi, silahlı soyguncuya operasyon için bankanın çevresinde konuşlandı.

Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel de bankada bulunan soyguncu ile telefonla görüşerek ikna etmeye çalıştı. Böbrek hastası olan çocuğunun tedavisi için soygunu gerçekleştirdiği iddia edilen Suriye uyruklu kişi tüm ikna çabalarına rağmen rehineleri serbest bırakmadı.

REHİNELERİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Soyguncu bankanın zemin katında bulunan iki banka müşterisini rehin alırken, üst kata kaçan iki stajyer ise kendilerini bir odaya kitleyerek beklediler. Özel müdahale timi görüşmelerden sonuç alınamayınca operasyon için uygun görüşü yakalamaya çalıştı. Saat 23.05 sıralarında özel müdahale timi, açtıkları ateş ile silahlı soyguncuyu vurdu.

Bomba imha ekibi de bankada arama yaparken, yakınları rehin alınan kişiler ise silah seslerinin ardından bankaya doğru koştu. Rehine yakınlarının içeriye girmeleri polisler tarafından önlendi. Kurtarılan rehinelerin sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

CAMDAN ATLAYARAK KAÇTILAR

Soyguncu tarafından rehin alınan bazı banka çalışanları, soyguncunun bankanın zemin katında olduğu sırada binanın birinci katının camından atlayarak kaçtı. Camdan atlayan rehinelerin bazılarının vücutlarında kırıklar oluştu. Kaçarken yaralanan rehineler olay yerinde bekletilen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından hemen hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

POLİSTEN 800 BİN TL VE ARAÇ İSTEDİ

Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel devreye girerek, zanlı ile telefonda görüştü. Soyguncunun 800 bin TL ve bir araç istediği öğrenildi. Emniyet Müdürü Yarımel'in müzakereleri sırasında 15 kişiden oluşan Özel Müdahale Timi de hazırlanarak banka önünde önlem aldı. Bu sırada zanlının talep ettiği para ve araç bankanın önüne getirildi. Aracın bagajı soyguncunun görebileceği şekilde açılarak zanlının istediği para aracın bagajına yerleştirildi.

"OLAY ADLİ BİR SUÇ"

Operasyonun ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yarımel, soyguncunun paraya ihtiyacı olduğu için bankayı soymak istediğini belirterek, "Olay adli bir suç. Paraya ihtiyacı olduğu için soygunu gerçekleştirmiş. Yarı Arapça, yarı Türkçe konuşuyordu." şeklinde bilgi verdi.

Bankadaki Soygun Girişimi Kanlı Bitti

Son Dakika Güncel Bankadaki Soygun Girişimi Kanlı Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (38)

  • Abiluk: İyi zimbalamislar. Adam gibi çalış para kazan. Milletin emeğini çalma. Ole adama saplarlar 15 13 Yanıtla
  • çelişkili durum: bankadaki memuru kurtaran devlet çağlayan adliyesindeki savcısını neden kurtaramadı ? 22 6 Yanıtla
  • ALLAH BELANİ VERSİN OZEL HAREKAT: YARALAYABİLİRDİNİZDE ADAMİN COCUGU ORGAN MAFYASİNİN ELİNDE OLDUGU İCİN YAPTİ İNSALLAH OLDURULMEK SİZEDE NASİP OLUR OZEL HAREKAT ALLAH SENİN YANİNA KÂR BİRAKMASİN 0 8 Yanıtla
    q7: o rehinelerin biri sen olaydında polis gelse kurtarsa beni diye yalvarsaydın nankör. 0 0
  • OTTOMAN EMPIRE: çarşaflı veya etekli farketmez özel harekat affetmez 6 0 Yanıtla
  • Biri: besle kargayı oysun gözünü .Türk Atasözü 5 1 Yanıtla
  • medyum: A vrupa niye almak istemiyor anladinizmi. 6 0 Yanıtla
  • medyum: Suriyeli.kimi banka soyar, kimi aciyip evine isine aldigi tarafindan basi kesilerek oldurulur, kimi ölülerin altin disini sokmek icin mezarin icine girer, kimi kucuk cocuklara sarkar, bunlar duyduklarimiz.ileriki yillarda bu ulkenin insanlar bu ulkeden bu salak politika yuzunden kacacak.dunku gazetelerde barbados adalarina cifte vatandaslik icin ilanlar bile vardi. Tam sayfa.sanirim bunlar iyi gunumuz.yada dunya ortadogu cografyasini atom bombasi ile yok edecek.orta vadede. 1 4 Yanıtla
  • Bayrak: AB tarafindan verilen para karsiliginda topraklarimiza aldigimiz terorist ruhlu bu caniler yuzunden yakinda toplumda huzur, namus, ahlak, guven korkusu daha da artacak! 4 0 Yanıtla
  • yorumsuz vicdanlı : bir kurşun bedeli neyse verelim böyle leş leride bir dereye atalım gitsin PKK HDP darısı sizin başınıza HDP asılinda başta olmak üzere temizlik devam durmak yok AKP izindeyiz devam 3 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement