Baraj, Yolu ve Köprüyü Yuttu, Arduç Çifti 5 Aydır Köyde Mahsur Kaldı - Son Dakika
Güncel

Baraj, Yolu ve Köprüyü Yuttu, Arduç Çifti 5 Aydır Köyde Mahsur Kaldı

Baraj, Yolu ve Köprüyü Yuttu, Arduç Çifti 5 Aydır Köyde Mahsur Kaldı

Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'ne bağlı Dallı Bahçe Köyü Ilısu Mezrası'nda yaşayan Adile- Ayhan Arduç çifti, Seyrantepe ve Pembelik Baraçları'nda su tutulmaya başlanması nedeniyle yol ve köprüleri su altında kalınca, mahsur kaldı.

15.02.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'ne bağlı Dallı Bahçe Köyü Ilısu Mezrası'nda yaşayan Adile- Ayhan Arduç çifti, Seyrantepe ve Pembelik Baraçları'nda su tutulmaya başlanması nedeniyle yol ve köprüleri su altında kalınca, mahsur kaldı. 5 aydır dünyayla irtibatları kesilen Arduç çiftini sevgililer gününde ziyaret eden CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin ve partililer, beraberinde götürdükleri ve Arduç çiftine ulaştıramadıkları kırmızı karanfil ve gıda maddelerini Peri Suyu'na bıraktı.

Limak firması tarafından Tunceli'nin Nazimiye İlçesi yakınlarında yapımı tamamlanan Seyrantepe ve Pembelik Barajları'nda su tutulmaya başlanmasıyla birlikte, Ilısu Mezrası'nda oturan 5 aile evlerini boşaltarak başka köylere göç etti. Ancak engelli olan ve yürümekte zorluk çeken Adile- Ayhan Arduç çifti köyde kaldı. Suların yükselmesiyle birlikte, arka tarafı dağlık, kayalık ve engebelli olan Ilısu Mezrası'na karayoluyla ulaşım sağlanan yol ve köprü de su altında kaldı. 5 aydan beri kaldıkları köyde yiyecekleri de biten Arduç çifti, bu süre içerisinde Balıkkesir ve Ankara'da üniversite okuyan 2 erkek çocuklarıyla, suyun iki yakasında, uzaktan uzağa  görüşebildi.

CHP'LİLER DE ULAŞAMADI

CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin ve bir grup partili, sevgililer gününde Arduç çiftine gıdda maddesi götürdü. Yol ve köprüsü su altında kalan Ilısu Mezrası'na ulaşamayan CHP'liler ile Arduç çifti suyun iki yakasında, birbirine bağırarak konuşabildi.

CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin, Tunceli bölgesinde yapılan barajların insan ve doğaya nasıl zarar verdiğine tanıklık ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Barajlar hem Dersim coğrafyasına zarar veriyor, hem de insanlarımızı köylerinden, mezralarından ediyor. Yüklenici firma bu yolları, köprüleri yapmakla yükümlü ama yapmamış ve bu arkadaşlarımız tam 5 aydır burada suyun öte yanında mahsur kalmış durumdalar. Dünya ile irtibatları tamamen kesilmiş. Bize haber saldılar, gıda maddeleri tükenmiş, artık açlığa mahkum kalmışlar. Bir yol gitmiyor, kimse dertlerine çare olmuyor. Bugün onlara gıda maddesi getirdik ama metrelerce derin olan Peri Suyu'ndan geçmek mümkün değil. İmkansız şartlar oluşmuş ve bu gıda maddelerini Adile ve Ayhan çiftine ulaştırmadığımız için protesto amacıyla Baraj gölü sahasına döküyoruz."

Adile- Ayhan Arduç çifti de, gidecek yerleri olmadığını belirterek yol ve köprülerinin yapılmasını istedi. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baraj, Yolu ve Köprüyü Yuttu, Arduç Çifti 5 Aydır Köyde Mahsur Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement