Barakazi: 5 Mahallemizde Aynı Anda Çalışmalara Yoğunlaşacağız - Son Dakika
Güncel

Barakazi: 5 Mahallemizde Aynı Anda Çalışmalara Yoğunlaşacağız

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, pazartesi itibariyle üstyapı çalışmalarının hızlandırılacağını bildirdi.

06.08.2014 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öncelikle kilitli parke taşı döşemelerinin yapılacağını vurgulayan Barakazi: "Beş mahallemizde aynı anda çalışmalara yoğunlaşacağız. Asfalt için malzeme stoku başladı. 10 güne kadar da asfalta başlayacağız" dedi.

Ramazan ayı ve mali sorunlar nedeniyle yavaşlayan üstyapı çalışmaları, Bingöl Belediyesi'nin İller Bankası'ndan istediği 15 milyon TL'lik kredinin onaylanmasıyla yeniden hızlanacak. Geçtiğimiz günlerde Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi başkanlığında toplanan belediye idari ve teknik personelleri ile firma yetkilileri, çalışmalara ilişkin yol haritasını belirlediler.

BEŞ MAHALLEDE AYNI ANDA ÇALIŞILACAK

Son duruma ilişkin bilgiler veren Belediye Başkanı Yücel Barakazi, pazartesi itibariyle çalışmaların hızlanacağını belirtti. Hazırlıkların devam ettiğini ifade eden Barakazi, "Hafta başından itibaren Yeni Mahalle, Yeşilyurt, Mirzan, Recep Tayyip Erdoğan ve Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallelerinde kilitli parke taşı döşemelerine başlanacak. Kısa sürede buradaki çalışmaları tamamlayıp, daha önce çalışma yapılan ancak bazı eksikliklerin bulunduğu bölgelere geçilecek" dedi.

ASFALT İÇİN STOK YAPILIYOR

Halkın yaşadığı sıkıntının farkında olduklarını, bunun daha fazla sürmemesi için her türlü tedbiri ve gayreti ortaya koyduklarının altını çizen Barakazi, "Şuanda malzeme stoku yapılıyor. Bir aksilik olmazsa inşallah bir hafta sonrasında asfalt dökümüne başlayacağız. Özellikle Yeni Mahalle ve Yeşilyurt ile Mazrafaki ana yolları bu noktada önceliğimizdir. Buralar tamamlandıktan sonra diğer aciliyet bölgelerine geçiş yapılacak. Bu süre zarfında gerekli sulama işlemleri yapılarak sıkıntıları asgariye indirmeye çalışıyoruz. Halkımıza, gösterdikleri bu sabır ve anlayıştan ötürü de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Barakazi, şuanda alt malzemesi serilen Ahmet Dursun Konutları'na giden yolun da önümüzdeki hafta içinde asfaltlanacağını vurguladı.

ÜÇ AYLIK BİR ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR

Mali problemler nedeniyle yaşanan aksamaların ciddi zaman kayıplarına neden olduğunu, bu yüzden planlamaların sekteye uğradığını anlatan Başkan Barakazi, önümüzdeki üç ay içinde altyapı ve üstyapı çalışmalarının yüksek oranda tamamlayacaklarını söyledi.

Barakazi, "Yol çalışmalarımızı inşallah önümüzdeki birkaç ay içinde temel hatlarıyla bitirmiş olacağız. Bazı noktalarda mazgallar ve yağmur suyu arklarında eksiklikler var. Onları da gidereceğiz. Yine su abone bağlantıları devam ediyor. Mirzan Mahallesi ve Yeni Mahallede bu çalışmalarımız kapsamında eski hatları iptal edip yeni hatları devreye sokmaya çalışıyoruz. Eski hatları iptal ettiğimiz bölgelerde vatandaşlarımızın ihbarı üzerine gerekli müdahaleleri yapıp yeni hat bağlantılarını yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki birkaç ay içinde hem altyapı, hem üstyapı çalışmaları ana hatlarıyla tamamlanmış olacak. Sonrasında ise artık şehrin estetik yapısıyla ilgili faaliyetlere yoğunlaşacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Barakazi: 5 Mahallemizde Aynı Anda Çalışmalara Yoğunlaşacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement