Barzani İki Yıl Daha Görevde Kalacak" İddiası - Son Dakika
Güncel

Barzani İki Yıl Daha Görevde Kalacak" İddiası

İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Yöneticisi Ebubekir Ali, Mesut Barzani'nin, iki yıl daha "bölgesel başkanlık" görevinde kalması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki siyasi partilerin anlaştıklarını iddia etti.

04.08.2015 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Yöneticisi Ebubekir Ali, Mesut Barzani'nin, iki yıl daha "bölgesel başkanlık" görevinde kalması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki siyasi partilerin anlaştıklarını iddia etti.

Ali, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, daha önce Barzani'nin görev süresinin uzatılmasına muhalefet eden Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran Hareketi, İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) ve İslami Toplum Partisi'nin (Komel) tutumlarını değiştirdiğini belirtti.

Ali, görev süresi 20 Ağustos'ta dolacak Barzani'nin iki yıl daha başkanlık makamında kalması için söz konusu partilerin razı olduklarını öne sürdü. Ali, yeni bir genel seçime kadar Barzani'nin görevde kalacağını kaydetti.

Yekgirtu'lu Ebubekir Ali'nin açıklaması Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi'nin resmi internet sitesinden de yayımlandı.

Kürt bölgesinde Barzani'nin görev süresinin uzatılması için parlamentodaki partilerin uzlaşma yoluyla karar alması gerekiyor.

Kürt yerel medyasında dün çıkan haberlerde, Barzani'nin görev süresini uzatmaya yönelik İran yönetiminin KYB ve Goran Hareketi'ni razı ettiği savunulmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barzani İki Yıl Daha Görevde Kalacak' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement