Barzani, Kobani'den Dönen Peşmergelerle Görüştü - Son Dakika
Güncel

Barzani, Kobani'den Dönen Peşmergelerle Görüştü

IKBY Başkanı Barzani, Suriye'nin Kobani ilçesinden dönen Peşmergelerle bir araya geldi.

09.12.2014 20:30

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Suriye'nin Halep ili Kobani (Ayn el Arap) ilçesinden dönen ilk Peşmerge grubuyla görüştü.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada konuşmasına yer verilen Barzani, Kobani'de terör örgütü IŞİD'e karşı savaşan Peşmergeleri tebrik ederek, "Sizler vatanınız ve aileniz için büyük bir kazanım elde ettiniz. Kürdistan'ın diğer bir parçasındaki kadın ve erkek kardeşlerinize yardım etme şerefine nail oldunuz. Bu, büyük bir şereftir" ifadesini kullandı.

Peşmergelere hitaben, "Sizinle iftihar ediyoruz. Başımızın dik durmasını sağladınız. Emeğinize sağlık" diyen Barzani, Peşmergenin Kobani'ye gidişiyle düşmanın ümidini kaybettiğini vurguladı.

Barzani, terör örgütü IŞİD'in, Kürt halkından ve Peşmergeden böyle bir savunma beklemediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Teröristler, dünyanın Kürdistan'a yardımcı olacağını düşünmüyorlardı. Peşmergenin savunması, Kürdistan halkının sesini dünyaya duyurmuştur. Bu şekilde yüksek bir konum kazanmıştır. Bu konuma mal ve mülkle değil, sadece kurbanlarla ulaşılır."

Kürt yönetiminin, Halk Savunma Birliklerine (YPG) destek için 28 Ekim'de Kobani'ye gönderdiği 150 kişilik Peşmerge birliği, görevinin tamamlanmasının ardından 4 Aralık'ta Erbil'e dönmüştü. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barzani, Kobani'den Dönen Peşmergelerle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement