Başbakan Davutoğlu: 7 Haziran'da 4 Farklı Siyaset Gördünüz (2) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu: 7 Haziran'da 4 Farklı Siyaset Gördünüz (2)

Başbakan DAVUTOĞLU: AZİMLE ÇALIŞANLARIN KAYNAK DERDİ OLMAZ Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecine, geçmişte milli birlik ve kardeşlik projesine karşı tuzak kurulduğunu belirterek, "CHP ve MHP ise bırakın katkı sunmayı çözüm sürecinin, milli birlik projesinin her aşamasında sürekli bize saldırdı.

05.10.2015 20:31

Başbakan DAVUTOĞLU: AZİMLE ÇALIŞANLARIN KAYNAK DERDİ OLMAZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecine, geçmişte milli birlik ve kardeşlik projesine karşı tuzak kurulduğunu belirterek, "CHP ve MHP ise bırakın katkı sunmayı çözüm sürecinin, milli birlik projesinin her aşamasında sürekli bize saldırdı. Şimdi biz bu operasyonları başlattığımız için bize yöneltiyorlar suçlamaları. Terör örgütünün saldırılarından hiç bahsetmiyorlar. Aziz kardeşlerim şundan emin olunuz Kürt, Türk Sünni Alevi gibi ayrımlara yöneltenlere kesinlikle hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. 1 Kasım'da birlik siyasetine yönelen Ak Partiye destek vermeye hazır mısınız? Türkiye geçmiş dönemlerden bu günlere kolay gelmedi. Zor günlerden geçerek geldik. Kirli odaklar 7 Haziran seçimlerinden tek başına bir iktidar çıkmamasını, ülkeyi karıştırmak için kullanmak istediler. Koalisyon görüşmelerinden bir hükümet formülü çıkmayınca istediklerini yapabileceklerini, ülkemizi karıştırabileceklerini zannettiler. Ama yanıldılar. 24 Temmuz'da başlattığımız ve bugüne kadar kesintisiz yurt içi ve yurt dışı operasyonlarla aziz şehitlerimizi rahmetle anarak söylüyorum. Huzur ve demokrasi operasyonu ile Türkiye'nin sahipsiz olmadığını Türkiye'nin bir yönetim boşluğu olmadığını herkes gördü" dedi.

Alanda bulunan gençlerin konuşması sırasında sloganlar atması sonrasında Başbakan Davutoğlu, "Rahmetli Ali Fuat Başgil ne diyor. Çalış genç arkadaşım çalış, namerde muhtaç olmak ölmekten beterdir. İşte biz 2002'den beri namerde muhtaç olmamak için gece gündüz çalışıyoruz. Namerde muhtaç olmamak için 1 Kasım'da meşale yakmaya var mısınız? İnşallah biz hiçbir zaman bu memleketi bir daha namerde muhtaç etmeyiz" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin 13 yıl boyunca gece gündüz çalıştıklarını, büyük mücadeleler verdiklerini ve sessiz devrimler gerçekleştirdiklerini söyledi. Seçim Ak Parti'nin Beyannamesinde yer alan maddelerle ilgili de bilgi veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dün açıkladığımız beyanname dolayısıyla bize soruyorlar kaynak nerede diye? Kaynak millette. Biz iktidara geldiğimizde asgari ücret sadece 184 TL'ydi. İnşallah yeniden iktidara geldiğimizde asgari ücret 1300 TL olacak. Bağkur emeklileri de dahil tarım dışında 1000 TL'nin altında maaşı olmayacak. 13 yılda her alanda büyük mesafeler aldık. Biz sizlerin karşısına yine sizlerle birlikte elde ettiğimiz bütün bu başarılarla çıkıyoruz. Bizim kefilimiz geçmiş başarılarımızdır. Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmiş gönül rahatlığı ile huzurunuzdayız" diyerek şöyle devam etti:

"Biz milletimizin sesine her zaman kulak veren bir yaklaşım içersinde olduk. Yine 1 Kasım'da sandıklarda tek başımıza iktidar olduğumuzda göreceksiniz ki dün beyan ettiğimiz AK Beyannamemizi birer birer yerine getireceğimizi göreceksiniz. Yeniden ayağa kalkma vaktidir. Tazelenmeye hazır mısınız? Bugün balıkçılarımızla 'virabismillah' dediğimiz gibi bugün 'haydi bismillah' diyelim. Bizim kitaplarımızda hayal tacirliği, umut tacirliği yok. Hepsi hayata geçecek şekilde santim santim hesaplandı. Onların geçmişinde hiçbir başarı yok ki, verdikleri sözlerde olsun. Türkiye'nin dinamik gücü AK Parti'dir dedik. Gençlerimize, kadınlarımıza, çalışanlarımıza, emeklilerimize sorduk. Türkiye'nin her şehrine özel heyetler gönderdik."

Samsun'a yapılacak yatırımlardan da söz eden Başbakan Davutoğlu, yeşilyol projesi ile Karadeniz yaylalarını birleştireceklerini, Samsun'a hızlı tren hattını mutlaka yapacaklarını dile getirdi.

Mitingin ardından Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yapan Başbakan Davutoğlu, ardından Samsun Valisi İbharim Şahin'in makamında ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu: 7 Haziran'da 4 Farklı Siyaset Gördünüz (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement