Başbakan Davutoğlu, Filipinler'de - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu, Filipinler'de

Başbakan Davutoğlu, Filipinler\'de

Davutoğlu, Başkent Manila’da, TİKA tarafından yardım yapılan okulda, sıraları yenilenen ve bilgisayarlarla donatılan sınıfın açılışını yaptı Öğrencilerin geleneksel dans gösterilerini de izleyen Davutoğlu, çocuklara satranç takımı dağıttı ve bazı öğrencilerin taşıdığı Türk bayraklarını imzaladı.

17.11.2014 13:38

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Filipinlerin başkenti Manila'da TİKA  tarafından yardım yapılan bir okulda, sıraları yenilenen ve bilgisayarlarla donatılan sınıfın açılışını yaptı.

Başbakan Davutoğlu, resmi temaslarda bulunduğu Manila'da, Balacanan Sarayında düzenlenen heyetler arası görüşme ve ortak basın toplantısının ardından, 2 bin 800 öğrencisi bulunan ve 2 sınıfı TİKA tarafından donatılan Justo Lukban İlköğretim Okulu'na geçti.

Başbakan Davutoğlu'nun okul ziyaretinde renkli görüntüler yaşandı. Okul bahçesinde, ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen Filipinli öğrenciler tarafından karşılanan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TİKA Başkanı Serdar Çam'ın eşliğinde okulu gezdi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Başbakan Davutoğlu, çocuklara satranç takımı dağıttı ve bazı öğrencilerin ellerinde taşıdığı Türk bayraklarını imzaladı.

Çocukların, geleneksel dans gösterisini de izleyen Başbakan Davutoğlu, "Mükemmel bir gösteriydi" diyerek öğrencilere teşekkür etti.

Daha sonra, TİKA tarafından bilgisayarları, masa ve sıraları donatılan bir sınıfın açılışını yapan Davutoğlu, burada da öğrencilerle fotoğraf çektirdi ve bir süre sohbet etti. Öğrencilere, büyüyünce hangi mesleği yapacağını soran Davutoğlu, çoğunluğunun "mühendis" şeklinde cevap vermesi üzerine, gözlüklü bir öğrenciye, "profesör gibi duruyorsun" diye takılması gülüşmelere neden oldu.

Davutoğlu, okulda görevli 5 öğretmene de dizüstü bilgisayar hediye etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu, Filipinler'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement