Erdoğan: Devlet Laiktir, İnsanlar Laik Olmaz - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Devlet Laiktir, İnsanlar Laik Olmaz

Erdoğan: Devlet Laiktir, İnsanlar Laik Olmaz

Edirne Uzunköprü'de halka hitap eden Başbakan Erdoğan, "Bizim partimizin laiklik anlayışında devlet laiktir, insanlar laik olmaz." dedi.

08.12.2013 15:54  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim partimizin laiklik anlayışında devlet laiktir, insanlar laik olmaz. Devlet tüm vatandaşlarına eşit mesafededir, onun inancını güvence altına alır ve her inanç grubu da inancını inandığı gibi yaşar. Laiklik budur" dedi.

"YOL MEDENİYETTİR"

Edirne Uzunköprü'deki toplu açılış töreninde halka hitap eden Erdoğan, istismar siyaseti değil, hizmet siyaseti yaptıklarını ifade ederek, "Tarih 1427 tarih 2013 "Yol medeniyettir' dedik yola çıktık alternatif bir köprü yaptık. Uzunköprü'nün restorasyonuna başlıyoruz ve restorasyonla birlikte artık bakacaksınız ki burası çok daha farklı hale gelecek. 3 gündür bu bölgede yaptığımız çalışmalarla ülkemizde bir değişim, dönüşüm yaşayalım istiyoruz. Heyecanı kalkınmayla birlikte yaşayalım istiyoruz" dedi.

"DEMOKRASİ MÜCADELESİ BÖYLE VERİLİR"

Erdoğan, tek hedeflerinin ay yıldızlı bayrağın itibarını yurtiçinde ve yurtdışında daha da güçlendirmek olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihimizin en büyük hizmetlerini, en büyük yatırımlarını ülkemize kazandırdık. İnsanımızın rüyalarını, hayallerini gerçeğe dönüştürdük. Sizler eser bırakmanın ne demek olduğunu iyi bilirsiniz. İşte buranın adı Uzunköprü. Dünyanın en uzun köprüsü burada. Bugün sizler hala bu eşsiz mimari eserden istifade ediyorsunuz. Burada hürriyet anıtı var. Ecdadımız bu hürriyet anıtını buraya niye dikti? Herhalde boşuna değil. Özgürlükler noktasında, hürriyet mücadelesi noktasında ben inanıyorum ki Uzunköprü halkı AK Parti iktidarının yanında yer alacaktır. Demokrasi mücadelesi böyle verilir."

"YAN GELİP YATARAK GELMEDİK BURALARA"

Erdoğan, partisinin icraatlarını anlatırken "Dünyanın en saygın havayollarına biz sahibiz, ilk 7 içindeyiz. Bu bir gerçeği ortaya koyuyor öyle durup dururken yan gelip yatarak gelmedik buralara. Göreve geldiğimizde sadece Türk Hava Yolları vardı, şimdi özel havayollarıyla da artık rahatlıkla otobüsle seyahat eder gibi uçakla seyahat ediliyor. İnşallah şimdi Edirne'de de bir havaalanını açarak hem eğitim hizmetlerini verecek, aynı zamanda küçük uçakların da ineceği halka hizmet noktasında bir adımı atacağız" dedi.

Eğitim ve sağlık alanında da pek çok gelişmeye imza attıklarını ifade eden Erdoğan, "Adalette, emniyette farklı gelişmeler, farklı adımlar attık. Ulaşımda artık duble yollarla çok çok farklı bir konuma ülkemizi kavuşturduk" diye konuştu.

"CHP BELEDİYESİ SUSUZLUKTUR"

Kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda, görevi CHP'den devraldığını anımsatan Erdoğan, "CHP belediyesi susuzluktur, CHP belediyesi kirli bir zihniyettir. İstanbul çöp dağlarından geçilmiyordu. Hava zehir kusuyordu. Geldik kirli havadan temiz havaya, çöp dağlarından temiz bir İstanbul'a ve susuz İstanbul'dan artık 2040'a kadar su sorununu çözmüş bir İstanbul'a geçtik. Haliç berbattı, Haliç'i temizledik. İşte Haliç'i temizleyen biz, şimdi de Ergene'yi, Meriç'i temizleyeceğiz" dedi.

Erdoğan, partisinin Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Ercan Çobanoğlu'nu da kürsüye davet etti. Başbakan bu sırada, "Ercan bey de futbolcular gibi koşuyor, futbol oynadın mı sen de" diyerek espri yaptı.

Başbakan Erdoğan, "Millete olan hizmetkarlık anlayışını sürdüğümüz gibi Uzunköprü'de de bu süreci daha farklı bir şekilde sürdürelim istiyorum. Onun için de kuru milliyetçilik değil, kuru cumhuriyetçilik değil, milleti severek, millete hizmetkar olarak bu eserleri ortaya koyalım.

"DİNSEL MİLLİYETÇİLİK YAPMAYACAĞIZ"

Biz de bölgesel milliyetçilik yok, 780 bin kilometre kareyle Türkiye tek vatan. Hepimize eşit mesafedeyiz. Dinsel milliyetçilik de yapmayacağız. Hangi dinden olursa olsun hepsine eşit mesafedeyiz. Laikliğin gereği bu değil mi? Bizim partimizin laiklik anlayışında devlet laiktir, insanlar laik olmaz. Devlet tüm vatandaşlarına eşit mesafededir, onun inancını güvence altına alır ve her inanç grubu da inancını inandığı gibi yaşar. Laiklik budur. Bizim anlayışımızdaki laiklik de budur. Parti programımızda da aynen bu şekildedir" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Devlet Laiktir, İnsanlar Laik Olmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement