Başbakan Erdoğan'dan İhsanoğlu'na (2/son): Nabza Göre Şerbet Vermek İstiyor Ama Şerbeti Yok - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'dan İhsanoğlu'na (2/son): Nabza Göre Şerbet Vermek İstiyor Ama Şerbeti Yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP ve MHP ortak bir aday çıkardılar; Türkiye'yi tanımayan, bilmeyen, Türkiye'nin sorunlarından hiç haberi olmayan bir aday. Bu aday nereye gitse, oraya göre konuşuyor.

26.07.2014 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP ve MHP ortak bir aday çıkardılar; Türkiye'yi tanımayan, bilmeyen, Türkiye'nin sorunlarından hiç haberi olmayan bir aday. Bu aday nereye gitse, oraya göre konuşuyor. CHP ve MHP'ye çok kısa zamanda uyum sağladı. Batı'ya gidiyor, ulusalcı oluyor; başka bölgelere gidiyor, ırkçı oluyor; Doğu'ya geliyor, buranın nabzına göre şerbet vermek istiyor ama şerbeti yok" dedi.

Erdoğan, CHP ve MHP'nin Türkiye'yi tanımayan, bilmeyen, Türkiye'nin sorunlarından hiç haberi olmayan bir aday çıkardığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu aday nereye gitse, oraya göre konuşuyor. CHP ve MHP'ye çok kısa zamanda uyum sağladı. Batı'ya gidiyor, ulusalcı oluyor; başka bölgelere gidiyor, ırkçı oluyor; Doğu'ya geliyor, buranın nabzına göre şerbet vermek istiyor ama şerbeti yok.

İstanbul'da bu aceminin eline bir dergi (Türk Solu) tutuşturdular. Bu monşer aday, kendisini destekleyen o dergiyi aldı, poz verdi. Şimdi o rezil derginin bazı kapaklarını sizlere hatırlatacağım; o dergide "Kürt sorunu yoktur, Kürt istilası vardır' diye kapak yaptılar. Açlık grevi yapanlara, "Açlıktan geberin' diye kapak yaptılar. "Devlet Dersimlilerden değil, Dersimliler devletten özür dilesin' diye kapak yaptılar. CHP Genel müdürü ve annesini aşağılayan kapak yaptılar. Orduyu darbeye çağıran, şahsımın da idamını isteyen kapak yaptılar. İşte bu monşer aday çıktı, bu ırkçı, faşist, kendini bilmez dergiyle poz verdi. Sanmayın ki hata yaptı, sanmayın ki yanlışlıkla o dergiyi eline aldı, takdir-i ilahi, zihninde beyninde, ruhunda ne varsa, işte o dergiyi elinde tutarak içinde olanı, dışarıya aksettirdi. Şecaat arz ederken, sirkatin söyledi. Ben inanıyorum ki, Diyarbakır'dan bu ırkçı adaya, bu omurgasız adaya hiç oy çıkmayacak."

-"SEN SATILMIŞ OLABİLİRSİN AMA O ANNELER SATILMIŞ DEĞİL"-

Erdoğan, "Son zamanlarda, hayret ettim, Bahçeli "Kürt kardeşim' demeye başladı. Ey Bahçeli, sen bugüne kadar "Kürt kardeşim' demezdin ama hamd ediyorum, öğrenmiş. Bu siyaset insanlara neler yaptırıyor, öğrendi" ifadelerini kullandı.

BDP/HDP'nin "Doğu ve Güneydoğu'nun CHP'si" olmaya çalıştığını söyleyen Erdoğan, şunları ekledi:

"Aynı CHP gibi, tek parti zulmünü Kürt kardeşlerime uygulamaya çalışıyor. Farklı düşüneni sindiriyorlar, tehdit ediyorlar, dışlıyorlar. Dağa kaçırılan çocuklarının arkasından feryat eden annelere hakaret edecek kadar insafsızlar, vicdansızlar. Anneler evlatları için eylem yapıyorlar, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı, "Bu anneler istihbarat tarafından verilen ücret karşılığında eylem yapıyorlar' dedi. Sen belki satılmış olabilirsin ama o anneler satılmış değil. Bunların annelere, gençlere bakışı bu. Bunlar annelerin sadece gözyaşını sever, bunlar gençlerin sadece kanını sever. Bunlar dirileri değil, sadece ölüleri sever.

CHP, Kürt meselesinin mimarıdır, CHP, Dersim'in mimarıdır. CHP, kapanan camilerin, yıkılan türbelerin failidir. CHP, yasakların, baskıların, işkencelerin, faili meçhullerin, Diyarbakır Cezaevi'nin savunucusudur. CHP demek, ırkçılık demektir, zulüm demektir, ayrımcılık demektir. İşte HDP gitti, bu CHP ile ittifak arayışlarına girdi. Ne diyor HDP adayı, "Birlikte dans edelim' diyor. İşte tam da CHP kafası, CHP zihniyeti budur. Diyarbakır'dan bu CHP kafasına, bu CHP zihniyetine de oy çıkmayacak. CHP, MHP ve diğer ulusalcı, ırkçı, ayrımcı partilere verilecek her oy, eski Türkiye'ye gidecektir, HDP'ye verilecek eski Türkiye'ye gidecektir. Şahsıma vereceğiniz her oy çözüm sürecine destek olacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'dan İhsanoğlu'na (2/son): Nabza Göre Şerbet Vermek İstiyor Ama Şerbeti Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement