Başbakan Erdoğan'dan İhsanoğlu'na: İki Tane Kılavuzu Var, Maalesef Bunlar da Karga - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'dan İhsanoğlu'na: İki Tane Kılavuzu Var, Maalesef Bunlar da Karga

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Diyorlar ki, "Türkmenlere el uzatmıyorsunuz, Filistin'e el uzatıyorsunuz.' Bu ne vicdansızlıktır!

22.07.2014 22:15

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Diyorlar ki, "Türkmenlere el uzatmıyorsunuz, Filistin'e el uzatıyorsunuz.' Bu ne vicdansızlıktır! Utanmadan, sıkılmadan İslam İşbirliği Konferansı'nda görev yapmış bir kişi bu ifadeleri kullanıyor. Sayemizde bir makama geldin, sayemizde orada durdun, şimdi sıkılmadan kalkıp bu yalanları söyleyebiliyorsun. İki tane kılavuzu var, maalesef bunlar da karga" dedi.

Başbakan Erdoğan, Vilayet Evi'nde şehit aileleri ve gazilerin katılımıyla düzenlenen iftarda, "Şehitlerimizden bize kalan miras, kuşkusuz sadece onların aziz hatıraları değil. Onlardan bize kalan bir büyük emanet de üzerinde yaşadığımız vatan, o vatanın itibarı, bağımsızlığı, hürriyetidir. Her bir gazimiz, daha iyi, daha güzel, daha özgür bir Türkiye hayaliyle canlarını ortaya koydular. Biz, sadece şehit ve gazilerimize değil, onların bize gösterdiği istikamete de sımsıkı sahip çıkıyoruz. Türkiye'yi büyüterek, Türkiye'nin ekonomisini, itibarını, dayanışmasını yükselterek aziz şehitlerimizin vasiyetini yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

-"HİÇBİR ŞEKİLDE, HİÇ KİMSEYE TAVİZ VERİLMİYOR"-

Şehit yakınları ile gazilerin, "içinde bulundukları hassasiyet nedeniyle birtakım art niyetli çevrelerin" istismar hedefi olabildiğini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bazı siyasi partiler, bazı gruplar kutsal değerlerimiz, özellikle de şehitlerimiz üzerinden çok kirli bir rant sağlamanın peşine düşebiliyor. Bu çevreler, Türkiye'nin istikbaline ilişkin yalanlar söyleyebiliyor, iftiralar atabiliyor. 12 yıl boyunca Türkiye'yi şehitlerimizin aziz hatıralarına hürmetle bugünlere taşıdık. Bugün ve bundan sonra da referansımız, şehitlerimizin ta kendisi olacaktır. Onların aziz hatırasına gölge düşürülmesine asla izin vermeyiz.

Çözüm sürecinde şu ana kadar önemli bir mesafe kat ettik. En somut netice olarak, işte görüyorsunuz, uzun zamandır terör kaynaklı şehit cenazesi gelmiyor, yeni gaziler gelmiyor. Evlere, ocaklara, yüreklere ateşler düşmüyor. Hiçbir şekilde, hiç kimseye taviz verilmiyor. Bazı siyasilerin dediği gibi, biz bugüne kadar terörist başının elini sıkmadık. Biz, bölücü terör örgütü mensuplarıyla tokalaşmadık. Ancak şunun da hesabını kendileri vermelidir; idamla yargılanması gerekirken, atmaları gereken adımları atmayanlar kalkıp da bize bu noktada hesap soramazlar. Türkiye'nin hiçbir kazanımı pazarlık konusu yapılmıyor. Biz sadece kanın durması için mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi verirken, taviz vererek, pazarlıklar yaparak değil, tam tersine milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin, şehitlerimizin şerefini düşünerek mücadele veriyoruz. Herkes rahat olsun."

-"BİR ŞEYİ BİL DE ONA GÖRE KONUŞ"-

Erdoğan, şunları ekledi:

"Diyorlar ki, "Türkmenlere el uzatmıyorsunuz, Filistin'e el uzatıyorsunuz.' Bu ne vicdansızlıktır! Utanmadan, sıkılmadan İslam İşbirliği Konferansı'nda görev yapmış bir kişi bu ifadeleri kullanıyor. Bizim konularda ne kadar hassas olduğumuzu da bilen biridir. Sayemizde bir makama geldin, sayemizde orada durdun, şimdi sıkılmadan kalkıp bu yalanları söyleyebiliyorsun. Biz, Türkmen kardeşlerimize her türlü insani yardımı ulaştırdık. Biliyorsunuz, bir insani yardımı da ulaştırırken MİT'in TIR'ları paralel yapı tarafından durduruldu. Aynı şekilde, Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz de insani yardım konusunda onlara ne kadar yardımcı olduğumuzu gayet iyi biliyor. Her alanda onların yanında biz olduk. Bir şeyi bil de ona göre konuş. Bilmeden niye konuşuyorsun? Yalan, yanlış aklına ne gelirse at, tutmasa da iz bırakır deme. İki tane kılavuzu var, maalesef bunlar da karga. Tabi tablo böyle olunca yanlışlardan kurtulmaları mümkün değil."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'dan İhsanoğlu'na: İki Tane Kılavuzu Var, Maalesef Bunlar da Karga - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement