Başbakan Yardımcısı İşler'den Tatilcilere Oy Müjdesi - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı İşler'den Tatilcilere Oy Müjdesi

Başbakan Yardımcısı İşler\'den Tatilcilere Oy Müjdesi

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Ülkemize gelen tatilciler istedikleri takdirde giriş-çıkış yapmadan bulundukları yerde en yakın havalimanı veya gümrük kapısında oylarını kullanabilirler" dedi.

05.08.2014 13:30

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Ülkemize gelen tatilciler istedikleri takdirde giriş-çıkış yapmadan bulundukları yerde en yakın havalimanı veya gümrük kapısında oylarını kullanabilirler" dedi.

Çamlıdere Belediyesi'ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı İşler, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. İşler, bir gazetecinin paralel yapıya yönelik İstanbul'da yapılan ikinci dalga gözaltılarına yönelik sorusu üzerine, "Bu bir yargı süreci başladı, şimdi gözaltılar var. Elbetteki sorgulamalar yapılacak. Belki tutuklama talepleri yapılacak, onu bekleyeceğiz, göreceğiz. Bu konu malumunuz yasadışı dinlemelerle ilgili sorgulama. Dolayısıyla Türkiye'de zaten Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) yapmış olduğu açıklamalarda da görmüş olduk. Yüz binlerce insanın yasadışı yollarla dinlendiği artık Türkiye'nin, 77 milyon herkesin malumu olduğu bir şey. Bu doğrultuda yapılan araştırmalar, incelemeler neticesinde bu tür operasyonlar yapılıyor. Neticede yargı bağımsızdır, mahkemeler kararını verecektir. Bekleyip neticeyi göreceğiz. Umut ediyoruz kimse mağdur edilmesin, suçluyla suçsuz ayrılsın. Mağduriyetler yaratılmasın" cevabını verdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkes çağrısı yapıldığının hatırlatılması üzerine İşler, "72 saatlik bir ateşkesten söz ediliyor. Ateşkes daha önce birkaç kez ilan edildi ama birkaç saat sonra bozuldu. Umarım bu sefer kalıcı olur, ardından da sürekli hale döner diye temenni ediyorum. Fakat geriye baktığımız zaman 2 bine yakın insanın bir aydır süren operasyonlarda öldürüldüğünü görüyoruz. Öldürülenler arasında kundaktaki bebekler var, sokakta top oynayan çocuklar var, yaşlılar var. Bunların hesabı verilmeyecek mi?" dedi.

"GAZZE, 2. DÜNYA SAVAŞI'NI ANDIRIYOR"

İşler, Gazze'de basına yansıyan görüntülere bakıldığında 2. Dünya Savaşı'ndan sonraki görüntüleri andırdığını belirterek, savaşın 5-6 yıl sürdüğünü ve her yer yıkılarak, harabe haline geldiğini hatırlattı. İşler, "Şimdi 20 günde İsrail Gazze'yi harabeye çevirdi. Binlerce ev yıkıldı. ve bu mağduriyetler, bu zulümlerin hesabı sorulmalı, İsrail bunun hesabını vermeli. Uluslararası kamuoyu bunun hesabını sormak zorunda, aksi takdirde bu coğrafyaya barış hiçbir zaman gelmeyecek. Artık dünyanın bir İsrail sorunu var. Bu sorun çözülmedikçe Ortadoğu ve dünyaya barış gelmeyecek. Kan ve gözyaşı diner temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"GÜMRÜK KAPILARINDA OY KULLANMA İŞLEMİ DEVAM EDECEK"

2014 Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yurtdışındaki vatandaşların oy kullanma işlemlerinin durumunun sorulması üzerine ise İşler, "Malumunuz, yurtdışında sandıklar 3 Ağustos itibarıyla kapandı. Dün kesin rakamı açıkladık. Ama gümrük kapılarında oy kullanma 10 Ağustos'a kadar devam edecek, ediyor. Dün sabah saatlerinde yapmış olduğum açıklamada 152 bin rakamını size vermiştim. Dün itibariyle 152 bin vatandaşımız gümrük kapılarında oy kullanmıştı. Üzerinden 24 saat geçtikten sonra aşağı yukarı 18 civarında bir artış söz konusu. Sabah 10.20 itibariyle bana iletilen rakam 170 bin 516 vatandaşımız gümrük kapılarında oy kullandı. Önümüzde 5-6 gün var. Bu sürede bu sayının 250 binleri geçeceğini tahmin ediyorum. Yurtdışındaki oylarla birlikte 500 bine yakın bir rakamı yakalayacağımızı düşünüyorum. Bizim beklediğimizden fazla bir katılım olursa 500 bini de geçebilir" dedi.

"TATİLCİLER HAVALİMANI VEYA GÜMRÜK KAPILARINA OY KULLANABİLİR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik Türkiye'ye gelen tatilcilere oy kullanma müjdesi veren İşler, "Gümrük kapılarında sandıklar kurulmadan önce ülkemize gelen tatilciler istedikleri takdirde giriş-çıkış yapmadan bulundukları yerde en yakın havalimanı veya gümrük kapısında oylarını kullanabilirler. Ellerinde böyle bir fırsat var, gitsinler oylarını kullansınlar, vatandaşlık haklarını kullansınlar. Yurtdışında vatandaşlarımız ilk defa oy kullanıyor. Uygulamada bir takım sıkıntılar oldu. İnşallah bundan sonraki seçimlerde katılım daha çok olur" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı İşler, daha sonra AK Parti Çamlıdere İlçe Binası'nı ziyaret ederek, esnaf ziyaretlerinde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı İşler'den Tatilcilere Oy Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement