Başbakan Yardımcısı İşler Zonguldak'ta Konuştu - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı İşler Zonguldak'ta Konuştu

Başbakan Yardımcısı İşler Zonguldak\'ta Konuştu

Başbakan Yardımcısı İşler, Zonguldak'ta, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dair konuştu.

23.07.2014 12:13  Güncelleme: 10:49

Zonguldak Valisi Kaban'ı ziyaret eden İşler, valilik şeref defterini imzaladı. İşler, daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçerek partililerle görüştü.

İşler, bir gazetecinin "Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Hamas'ın roket saldırılarını kınamasına" ilişkin sorusu üzerine, " İsrail, Filistin topraklarını işgal ediyor. Dolayısıyla İsrail'in saldırıları başladıktan sonra da Hamas, roketle buna karşılık verme çabası içerisinde. Hamas, bir direniş örgütü. Hamas, aynı zamanda siyasi bir kanat oluşturarak 2006'da seçime de girdi. Doğrusu o seçimlerden de başarıyla çıktı. O gün onun seçimlere girmesine izin verenler, başarısız olacağı düşüncesiyle izin vermişlerdi fakat başarılı olduktan sonra bu sefer onlara terörist muamelesi yaparak, terörist örgüt nitelemesiyle onlara karşı ambargoya kalktılar." ifadesini kullandı.

Yaşanan sıkıntıların o günden bugüne sürdüğüne işaret eden İşler, şunları kaydetti:

"Doğrusu İsrail'in yaptığı saldırılar ortada. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'Biz sivilleri korumak için mücadele ediyoruz' diyor. Sivilleri korumak için bebekleri kundakta, oyun oynayan çocukları sahilde öldürmek mi gerekiyor? Bunlar sivil değil mi? 'Sivil' derken sadece İsrail'de yaşayanları mı kastediyor? Böyle bir çarpık anlayış söz konusu. Bu saldırılara cılız da olsa karşılık vermeye çalışan birtakım Filistinliler, Hamaslılar var, bunlar 'terörist' diye yaftalanıyor. 'Teröristlerle mücadele ediyoruz' diye 600'ün üzerinde sivil öldü. Dolayısıyla orada insanlık trajedisi yaşanıyor. BM Genel Sekreteri de Hamas'ı suçluyor, bu olayların faili olarak. Batı dünyası, uluslararası camia, bu şekilde İsrail'e destek verdiği sürece İsrail de öldürmeye devam ediyor çünkü kendisini kınayan, eleştiren ve 'dur' diyen BM sistemi bulunmamakta. Mesele İsrail olduğu zaman hiçbir kural dikkate alınmamakta."

İşler, "BM sistemi maalesef iflas etmiş durumda. Uluslararası sistem çıkmaz içerisine girmiş durumda. Bu sistemin bir an önce mazlum milletlerin hakkını savunacak şekilde yeniden yapılanması gerektiğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'NİN GAZZE'YE YARDIMLARI

İşler, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardımları  konusunda da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) koordinatör olduğunu belirterek, "İlk andan itibaren, oradaki mazlum insanlara şu an itibarıyla 15 bin paket dağıtıldı. Bunların her biri bir ailenin aylık ihtiyacını giderebilecek şekilde hazırlandı. Evlerini terk edip Gazze merkezine gelen on binlerce insanın aç ve susuz olduğunu biliyoruz. Her gün 3 bin aileye sıcak yemek dağıtıyoruz." ifadesini kullandı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı İşler Zonguldak'ta Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement