Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Avusturya'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Avusturya'da

Kurtulmuş: "IMF heyetlerinin kapısında 3 kuruş için el açan Türkiye'den, uluslararası toplantılarda IMF'nin parasal kaynaklarının artırılmasında IMF'ye borç verme taahhüdünde bulunan bir Türkiye'ye gelmiş olduk"

08.11.2014 22:09

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 150 milyon dolar için IMF kapılarında bekletildiğini belirterek, "Allah'a şükür şimdi dün IMF heyetlerinin kapısında 3 kuruş için el açan Türkiye'den, uluslararası toplantılarda IMF'nin parasal kaynaklarının artırılmasında IMF'ye borç verme taahhüdünde bulunan bir Türkiye'ye gelmiş olduk" dedi.

Kurtulmuş, Avusturya'nın başkenti Viyana'da Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) düzenlediği Gala Yemeği'ne katıldı. Kurtulmuş, konuşmasında Türkiye'nin büyük değişim geçirdiğini söyledi.

Türkiye'nin geçmişte yasaklarla, ekonomik krizlerle ve siyasi istikrarsızlıkla anıldığını ifade eden Kurtulmuş, Türkiye'nin son 10 yıl içinde bu sorunlardan kurtulduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, Türkiye'nin 150 milyon dolar için IMF kapılarında bekletildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin uluslararası toplantılarda itibar edilmeyen bir ülke olarak kapı kenarlarına konulduğu günleri hatta çoğu zaman kapıların yüzlere kapandığı günleri hatırlıyorum. Allah'a şükür şimdi dün IMF heyetlerinin kapısında 3 kuruş için el açan Türkiye'den, uluslararası toplantılarda IMF'nin parasal kaynaklarının artırılmasında IMF'ye borç verme taahhüdünde bulunan bir Türkiye'ye gelmiş olduk."

28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağı ve katsayı uygulaması nedeniyle çok sayıda insanın kendi ülkesinde sorunlar yaşadığını aktaran Kurtulmuş, bu yasakların artık sona erdiğini söyledi.

Geçmişte başörtülü milletvekillerinin kapının dışına atıldığını anlatan Kurtulmuş, bugün 6 başörtülü milletvekilinin parlamentoda görev yaptığını ifade etti.

Kurtulmuş, Türkiye ilerledikçe birilerinin rahatsız olduğunu, çözüm sürecinden ve demokratikleşmeden asla vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

Öte yandan gecede, başarılı öğrencilere ve Avusturya'ya gelen birinci nesil ailelere hediyeler takdim edildi. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Avusturya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement