Başbakan Yardımcısı Yılmaz'dan Seçim Değerlendirmesi - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Yılmaz'dan Seçim Değerlendirmesi

Başbakan Yardımcısı Yılmaz\'dan Seçim Değerlendirmesi

Memleketi Bingöl’de seçim değerlendirmesi yapan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bütün bu sağdan soldan değişik çevrelerden yapılan taarruzlara rağmen, halkımız basiretini ortaya koydu, milletimiz derin ferasetini ortaya koymuştur ve Türkiye’de de Bingöl’de de AK Parti demiştir” dedi.

02.11.2015 14:11

Memleketi Bingöl'de seçim değerlendirmesi yapan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bütün bu sağdan soldan değişik çevrelerden yapılan taarruzlara rağmen, halkımız basiretini ortaya koydu, milletimiz derin ferasetini ortaya koymuştur ve Türkiye'de de Bingöl'de de AK Parti demiştir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, partisinin il başkanını ziyaret ederek, 1 Kasım 2015 genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Türkiye'nin çok önemli bir seçimi geride bıraktığını belirten Yılmaz, "Çok şükür kazasız, belasız güzel bir seçim yaşadı ülkemiz, huzurlu bir seçim yaşadı. Birileri bu seçimi gölgelemek için, bu seçime zarar vermek için ellerinden geleni yapsa da milletimiz iradesine sahip çıktı, demokrasiye sahip çıktı ve çok şükür seçimleri huzur içinde, barış içinde gerçekleştirdik. Bu seçimin tarihi bir sonucu da doğmuştur. AK Parti, her iki kişiden birinin oyunu alarak tek başına devam edecektir inşallah. Yapılan bütün taarruzlara rağmen, bir araya gelmesi mümkün olmayan çevrelerin bir araya gelip bu partiye çeşitli şekillerde zarar vermeye çalışmalarına rağmen halkımız basiretini ortaya koydu, milletimiz derin ferasetini ortaya koymuştur ve Türkiye'de de Bingöl'de de AK Parti demiştir, istikrar demiştir, huzur demiştir" dedi.

AK Parti'nin aldığı yüzde 49,9'luk oyun tarihi bir oy olduğunu belirten Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Normalde geçmişte çok daha büyük, daha çok büyük milletvekili sayılarına ulaşmak mümkündü ama çok şükür 18 eksiğimiz vardı 59 milletvekili artışla tek başına tekrar iktidar olduk. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi bu seçimin kaybedeni yok. Hiç kimse kaybetmedi, Türkiye kazandı, milletimiz kazandı, demokrasimiz kazandı. Bundan sonra istikrar için reformlarımıza devam edeceğiz. 2023, 2053, 2071 hedeflerine doğru kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz. Bingöl ile ilgili de hepimizin iftihar edeceği bir tablo var karşımızda. Yüzde 65 gibi bir oy aldık, Bingöl halkının sağduyudan yana, haktan yana, hakikatten yana tavrını gördük. Son seçimde bu tavrını tekrar ve çok net bir şekilde ortaya koydu. Bingöl halkına şükranlarımızı sunuyoruz, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Son seçimle mukayese ettiğimiz zaman, Bingöl'ün geneli olarak söylüyorum. AK Parti'nin oyu 22 binden fazla artış gösterdi. Bize en yakın diğer partinin oyu ise 15 bin 500'e yakın düşüş gösterdi. Böylece geçen seçimde aramızdaki fark 7 bin civarında olmuştu, şu anda baktığınız zaman aramızdaki fark 45 bine çıkmış durumda. Yüzde 47 olan oy oranımız, yüzde 65'e çıkmış durumdadır. Türkiye'de oyunu en fazla yükselten ilk üç ilden biri Bingöl oldu. Bunlar gerçekten son derece iftihar edilecek durumlardır". - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Yılmaz'dan Seçim Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement