Başbakan: Darbe Girişimini Vatandaştan Eşimizden Dostumuzdan Öğrendik - Son Dakika
Güncel

Başbakan: Darbe Girişimini Vatandaştan Eşimizden Dostumuzdan Öğrendik

Başbakan Yıldırım, Cuma'yı Özel Harekatçılar'la kıldı; "Darbe girişiminin başladığını bir 15 dakika sonra korumamızdan, vatandaştan, eşimizden, dostumuzdan öğrendik" dedi.

22.07.2016 14:31  Güncelleme: 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Gölbaşı'ndaki Özel Harekat merkezinde kıldı. Darbecilerin saldırdığı alanları incelediklerden sonra gazetecilere konuşan Başbakan Yıldırım, "Darbe girişimini biz korumamızdan, vatandaştan öğrendik" dedi

DARBECİLERİN VURDUĞU BİNAYI GEZDİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı binasına gelen Başbakan Yıldırım, FETÖ'cü darbecilerin 15 Temmuz gecesi helikopterler ve uçaklarla vurduğu binayı gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

"HAİNLER 43 YİĞİDİMİZİ ŞEHİT ETTİLER"

Özel harekat Daire Başkanlığı'ndaki tahribatı yerinde inceleyen Başbakan Yıldırım, "Bugün Cuma. Hainlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğine, bağımsızlığına karşı hazırlık yaptıkları günün haftası. Şurada bulunduğumuz yerde FETÖ terör grubunun asker kılığındaki hainleri, bu hain girişimi sona erdirmek için hazırlık yapan 43 tane yiğidimizi attıkları bombayla şehit ettiler. Az önce bir çukur vardı. Orada da 7 yiğit kardeşimizi şehit verdik. Toplamda 50 şehidimiz var" diye konuştu.

"ŞU MANZARAYA BAKIN"

Bombalanmış binaları göstererek, "Şu manzaraya bir bakın, milletim şu manzaraya bir baksın. Burası Suriye değil, Filistin değil, Burası Ankara'nın kalbi" diyen Başbakan Yıldırım, yabancı ülkelere de çağrı yaptı:

YAKIN KORUMAMIZDAN VATANDAŞTAN ÖĞRENDİK

Başbakan Yıldırım, "Darbe girişiminin başladığını biz hemen hemen bir 15 dakika sonra öğrendik. Kimden öğrendik? Yakın korumalarımızdan ve vatandaştan öğrendik. Eşimizden, dostumuzdan öğrendik. Yani bize ondan önce bu konudaki tehdidin boyutu, neler olduğu hakkında herhangi bir bilgi gelmiş değil. Madem bu iş kamuoyuna açık hale geldi, ben de bu kadarını söyleyeyim. Ama bunların şu anda önemi yok. Şu anda önemi olan şey biz bertaraf ettiğimiz bu belanın tekrar dönüp dolaşıp bir tehdit olmaması için ne lazımsa onu yapıyoruz." dedi.


CUMA'YI ÖZEL HAREKETÇILARLA KILDI

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı yerleşkesinde bulunan Şehitler Camisi'nde kıldı.

Başbakan: Darbe Girişimini Vatandaştan Eşimizden Dostumuzdan Öğrendik
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan: Darbe Girişimini Vatandaştan Eşimizden Dostumuzdan Öğrendik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Fuat Batmanlı: Reis akpaşamız seni çook seviyoruz iyiki varsınız Rabbim sizleri başımızda eksik etmesin 0 0 Yanıtla
  • murat KÜYÜK : sn başbakanım o zaman bu ülkede mit ne işe yarar. bir nesterde mit,e vurun. 0 0 Yanıtla

Advertisement