İsrail'le Anlaşmanın En Dikkat Çekici Detayı: Gazze Nefes Alacak - Son Dakika
Politika

İsrail'le Anlaşmanın En Dikkat Çekici Detayı: Gazze Nefes Alacak

Başbakan açıkladı: İsrail'le varılan anlaşma kapsamında Filistin'e topyekun uygulanan ambargo büyük ölçüde kalkmış oluyor. Cuma günü ilk gemimiz Gazze'ye insani yardım götürecek.

27.06.2016 13:24  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göreve geldiği günden beri dış politikada attığı sıcak adımlarla dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım, İsrail ile varılan tarihi anlaşmanın detaylarını açıkladı. Anlaşma maddeleri arasında en dikkat çekilci detaylardan biri Filistin'e toptan uygulanan ambargonun sona erecek olması. Aşdod Limanı'na 10 bin tonun üzerinde insani yardımı götürülecek, TOKİ Gazze'de konut projesi yapacak.

GAZZE'YE YARDIM GEMİSİ GİDİYOR

Başbakan Binali Yıldırım "Mutabakatın bu kadar uzun sürmesinin asıl maddesi ise Gazze'de yaşayan Filistinlilerin günlük yaşamında karşı karşıya kaldıkları zorluklardır, izolasyondur ve dış dünyadan gerekli yardımları, desteği İsrail'in engellemesinden dolayı elde edememeleridir. Bu hususta uzun görüşmeler yapıldı ve nihayet burada bir karara varılmış durumda. Bu amaca yönelik olarak önümüzdeki cuma günü ilk gemimiz İsrail'in Aşdod Limanı'na 10 bin tonu aşkın insani yardımla hareket edecek." dedi.

TOKİ'DEN GAZZE'YE KONUT PROJESİ

TOKİ'nin Gazze'de konut projesine dair de bilgi veren Başbakan "Bunun da önünü bu şekilde açmış oluyoruz. Cenin bölgesindeki Erez sanayi bölgesinin yapımına hız verilmesi konusu da yine bu mutabakat çerçevesinde mümkün hale geliyor. Varılan mutabakatın ülkemize, Filistinli kardeşlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz." dedi.

"GAZZE'YE TOPYEKÜN UYGULANAN AMBARGO KALKMIŞ OLUYOR"

Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gazze bölgesi başta olmak üzere Filistin'e topyekun uygulanan ambargo Türkiye'nin öncülüğünde büyük ölçüde kalkmış oluyor. Diğer yandan da Mavi Marmara'da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tazminat ödenmesi şartı yerine gelmiş oluyor. En önemlisi de İsrail'in 2010'da gerçekleşen bu baskından dolayı Türkiye'den özür dilemesi sağlanmış oluyor. Hayırlı uğurlu olsun."

İsrail\'le Anlaşmanın En Dikkat Çekici Detayı: Gazze Nefes Alacak
Kaynak: AA

Son Dakika Politika İsrail'le Anlaşmanın En Dikkat Çekici Detayı: Gazze Nefes Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement