Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına Baysa Atandı - Son Dakika
Güncel

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına Baysa Atandı

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına, Başbakanlık Başmüfettişi Mehmet Emin Baysa atandı.

08.08.2015 10:07

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına, Başbakanlık Başmüfettişi Mehmet Emin Baysa atandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararına göre, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine Başbakanlık Başmüfettişi Baysa getirildi.

Baysa, 1977'de Çorum Sungurlu'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini memleketinde tamamlayan Baysa, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Milli Güvenlik Akademisini 2001'de tamamlayan Baysa, aynı zamanda Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünden kamu yönetimi alanında yüksek lisans derecesine sahip.

Baysa, 2000'de İçişleri Bakanlığı kaymakam adayı olarak başladığı kamu görevine, Gümrük Müsteşarlığı bünyesinde müfettiş yardımcısı olarak devam etti.

2001'de yapılan Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı Sınavı'nda başarı gösteren Baysa, Başbakanlık müfettiş yardımcılığına atandı. Baysa, 2004'te Başbakanlık Müfettişi, 2011'de ise Başbakanlık Başmüfettişi oldu.

Baysa, başta Başbakanlık ve bakanlıklarla, Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Hazine Müsteşarlığı, BDDK, KİK, EPDK, TRT gibi devlet teşkilatının kurum ve kuruluşları ile bürokrasinin üst idari görevlileri olan müsteşar, müsteşar yardımcılıkları, genel müdür, üst kurul başkan ve üyeleri, teftiş kurulu başkan ve üyeleri, kurum, kurul başkanları ve yardımcıları hakkında inceleme ve soruşturma görevlerini yürüttü.

Başbakanlık Dış İlişkiler Başkanlığı'nı  2011'de üstlenen Baysa, 2012'den bu yana da Anadolu Ajansı Denetim Kurulu Üyesi ve Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapmaktaydı.

Evli ve üç çocuk babası Baysa, İngilizce ve temel düzeyde Arapça biliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına Baysa Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement