Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, Mersin'de Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, Mersin'de Açıklaması

"Basın, demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur"

24.03.2014 16:39

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Basın, demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur" dedi.

Atalay, Basın İlan Kurumu Mersin Şube Müdürü Umut Çor, İhlas Haber Ajansı Spor Müdürü Mustafa Karagöl ile Tarsus Gazeteciler Cemiyeti ve Tarsus Medya Mensupları Derneği'ni ziyaretinde, özgür haberciliğin, çok seslilik ve demokrasinin birbirleriyle örtüşen kavramlar olduğunu vurguladı.

Tam demokrasiye ulaşmak isteniyorsa özgür haberciliğin yaygınlaştırılması gerektiğini, bunun bütün Anadolu'ya seferber edilebilmesi için yerel gazeteciliğin mutlaka gerekli olduğunu ifade eden Atalay, " Türkiye'de çok iyi gazeteciler yetişti. Daha iyilerinin de yetişeceği kuşkusuz. İyi gazetecilerin sayıları çoğalacak. Hem okunaklı hem tirajı bol gazeteler haline gelecekler. Sadece yazılı basın için demiyorum. Çağımızın medyası, sosyal medyası, internet medyası veya daha önümüze neler çıkar, bilmiyorum ama hepsi ne kadar güçlü olursa bölgemiz o kadar hızlı gelişecek" diye konuştu.

Medyanın gelişmesiyle kalkınmanın da artacağına dikkati çeken Atalay, şöyle devam etti:

"Bütün bu gelişmelere paralel olarak Türkiye, gerçek anlamda bir cennet haline dönüşecek. Bundan daha güzel bir ülke yok. Herkese yetecek imkanımız var. Bunu yaparken de medya mutlaka sorunun değil, çözümün bir parçası olarak lokomotif vazifesi görecek. Basın, demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Medyanın önemi hakikaten çok büyüktür. Buna paralel güçlü bir medya oluşturduğumuzda bizim önümüzde kimse duramaz."

Ziyaretlerin ardından Atalay, Danyal Peygamber'in kabrinin bulunduğu Makamı Cami ile Ulu Camiyi gezdi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, Mersin'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement