Basın Konseyi Heyeti Silivri'de - Son Dakika
Güncel

Basın Konseyi Heyeti Silivri'de

Basın Konseyi Heyeti Silivri\'de

Basın Konseyi Başkanı Türenç: "Bir an önce bu tutuklu gazetecilerin, akademisyenlerin tarafsız mahkemelerde yeniden yargılanması bizim bütün isteğimiz. Umarım en yakın zamanda olur"

06.02.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, "Bir an önce bu tutuklu gazetecilerin, akademisyenlerin tarafsız mahkemelerde yeniden yargılanması bizim bütün isteğimiz. Umarım en yakın zamanda olur" dedi.

Pınar Türenç, basın konseyi heyeti olarak Silivri Cezaevine geldiklerini belirterek, heyette Hüsamettin Cindoruk, Tufan Türenç ve Turgut Kazan'ın da bulunduğunu söyledi.

İlker Başbuğ'u 5 nolu cezaevinde ziyaret ettiklerini, ardından 1 nolu cezaevine geçtiklerini ve burada Fatih Hilmioğlu, Doğu Perincek, Tuncay Özkan ve Deniz Yıldırım ile görüştüklerini ifade eden Türenç, şunları kaydetti:

"Hepsi de 5 yıllık tutuklu içeride. Sadece Başbuğ Paşa 2 yılı doldurdu. Saymıyorum günlerini ama galiba 6 Ocak'tan beri üçüncü yılını işlemekte kendisi. Bu son düzenlemelerle ilgili konuştuk, onun için ziyaret ettik. Görüşleri nedir, 5 yıla düşürülmesi ve daha sonrası için... Fakat tabii bu sabah gelen 5 artı 1 onları çok üzmüş, onu fark ettik."

Türenç, koşulların çok ağır olduğunu, artık güneşi görmeyen havasız yerde kalmaktan sağlıklarının giderek bozulduğunu saptadıklarını belirterek, "Fakat Başbuğ Paşa asla af kabul etmiyor, onu yineledi. Son derece düzgün, titiz giyinmiş geldi karşımıza ama 'af kabul etmiyorum' dedi" diye konuştu.

"Biz yeniden yargılanmayı istiyoruz"

Başbuğ'a, affı neden kabul etmediklerini sorduklarını da ifade eden Türenç, şöyle devam etti:

"'Bu kadar insan varken, biz yeniden yargılanmayı istiyoruz. Bu yeniden yargılanma bize mutlaka zaten beraat getirecektir. Taraflı hukukun olduğu, hukuksuzluğun olduğu mahkemelerden çıkan kararların kabul edilmesi mümkün değildir' diye cevap verdi. Arkasından Doğu Perinçek'le konuştuk. Doğu Perinçek Feyzioğlu'nun önerisinin hayata geçmesini istiyor. Feyzioğlu biliyorsunuz bir dizi öneride bulunmuştu geçtiğimiz haftalar içinde. O, Feyzioğlu'nun önerisini çok destekliyor ve af istiyor. Bir an önce çıkmayı istiyorlar."

Türenç, Tuncay Özkan'ın da aynı şekilde af istediğine vurgu yaparak, "Bunların artık tahammülü kalmadı. 5 yıldır içeride olan insan bunlar. 5 yıl, hatta 6. yıl doluyor. Perinçek, Tuncay ve diğer arkadaşlarımız 5 bitti, 6. yılını işliyorlar. Bunların tahammülü kalmadı. Onun için bir an önce bu tutuklu gazetecilerin, akademisyenlerin yeniden yargılanması ve tarafsız mahkemelerde yeniden yargılanması bizim bütün isteğimiz. Umarım en yakın zamanda olur" diye konuştu.

Türenç şöyle konuştu:

"Davalar yeniden ele alınsın ve 65 yaş üstü olanlar salınsın, öyle yargılansın dedik. Başbuğ Paşa bunu da kabul etmiyor. 'Ben bugün 65 yaşındayım ama 50 yaşındaki subaylar var içeride. 300 subay... Ben onların yüzüne bakamam' diyor. 'Çünkü onlar daha 65 olmadı. Yaştan ötürü salıverirlerse ben bunu kabul edemem, ben içeride kalmaya razıyım' dedi. 65 yaş sınırının veya 70 yaş sınırının gelmesini kabul etmiyor. Af kabul etmiyor ama bağımsız mahkemelerle yeniden yargılanmayı istiyorlar. Fakat diğer tutuklular maalesef af istiyor."

Fatih Hilmioğlu ile yaptıkları görüşmeye de değinen Türenç, kendisiyle kısa bir görüşme yapabildiklerini belirterek, "Biliyorsunuz bugün Çapa Tıp Fakültesi'ne gitmişti kendisi. Orada yeniden bir kan, idrar tahlili ve genel bir check-up'tan geçirilmiş. Psikiyatri kliniğinde incelenmeye alınmış kendisi. Bakalım rapor ne olacak. Onun ivedi şekilde dışarı çıkarılması gerekiyor. Sağlığı ve ruhsal durumu iyi değil" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Basın Konseyi Heyeti Silivri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement