Basın Konseyi Küçükkuyu'da Toplandı - Son Dakika
Güncel

Basın Konseyi Küçükkuyu'da Toplandı

Basın Konseyi Küçükkuyu\'da Toplandı

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde toplanan Basın Konseyi Yüksek Kurulu, 15 şikayet dosyasını görüştü.

07.09.2014 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde toplanan Basın Konseyi Yüksek Kurulu, 15 şikayet dosyasını görüştü. Kurul üyeleri, ardından da bölgedeki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu 2014 yılı 4. Bölge Batı Ege toplantısı Küçükkuyu Beldesi'nde yapıldı. Yüksek Kurul üyeleri, geçen cuma günü toplanıp, 15 şikayet dosyasını masaya yatırdı. Ardından Assos başta olmak üzere bölgenin turistik yerlerini gezdi. Bugün gerçekleşen son gün toplantısı ise bölgedeki basın mensuplarıyla yapıldı. Küçükkuyu Belediyesi Zeytin Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ile birlikte Yüksek Kurul üyeleri ve bölgedeki gazeteciler katıldı. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, ayda bir kez toplanarak, gelen şikayet dosyalarını Yüksek Kurulu üyeleri ile birlikte değerlendirdiklerini belirtip, "Halktan, medyadan, kurum kuruluşlardan, bakanlıklardan, başbakandan, hatta cumhurbaşkanından gelen ve gelmekte olan dosyalar gündemimizi teşkil ediyor. Basının etik değerleri için çalışırken, bence özgürlüklerin varolması için de çalışmalar yapmalıyız. Çünkü özgür basın yoksa demokrasinin de bir ayağının olmadığını düşünüyorum. Gözümüz, kulağımız, dilimiz olan basının tam özgür şekilde yaşayabilmesi için sadece Basın Konseyi, basın kuruluşları değil bütün Sivil Toplum Kuruluşları, halk elele olmak zorunda. Asıl amacımız bu. Burada da, geldiğimiz gün 15'e yakın şikayet başvurusunu değerlendirdik" dedi.

KALEM ÖZGÜR OYNAMADIKÇA GAZETECİLİĞİN G'SİNDEN BAHSEDİLEMEZ

Küçükkuyu programının son gününde ise bölgedeki gazeteciler ile bir araya gelerek, bölgenin medya sorunlarını dinlemek istediklerini belirten Başkan Pınar Türenç, "Bildiğiniz gibi İstanbul ve Ankara'da gazetecilik giderek zorlaşmakta. Siyasi anlayışın müthiş bir baskısı altında olan medyanın aldığı yolun her geçen gün zorlaştığını, özgürlüklerin kısıtlandığını görmekteyiz. Bunu aşmanın yollarını hep beraber düşünmek zorundayız. Çünkü özgür, demokratik ve bağımsız bir Türkiye'nin için gelecek kuşaklara bir borcumuz var. Bu borcu yerine getirebilmek için de bu tür beyin fırtınalarının yapılması lazım. El ele olmak zorundayız. Biz Türkiye'nin çeşitli bölgelerine ziyaretler yapıyoruz. Hiç bu kadar zor bir dönem yaşamadık. Şu an da iletişim fakültelerinde de ders vermekteyiz. Yeni gelecek, bu mesleğe atılacak gazetecilere de Allah sabır versin. Nasıl olacak bu meslek, halkın dili, gözü kulağı olacak bilmiyorum. Bu kalem özgür oynamadıktan sonra gazeteciliğin G'sinden bile söz etmenin çok boşuna olduğunu düşünüyorum" dedi.

BASIN AHLAKI İÇİN DENETİM

Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesi TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk da, "Basın Konseyi'nin çok önemli bir sözleşmesi var. Basın ahlak kurulu ya da basının disiplin kurulu diyebilirsiniz. Buraya katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Uzun yıllar siyaset yapmış biri olarak şunu söyleyeyim. Bugün partilerin değerinden daha fazla basının etkinliği var. Özellikle görsel basın bugün tam örgütlü bir siyasi partiden daha fazla kamuoyu oluşturuyor ve vatandaşlarımızın siyasi tercihlerinde daha etkin rol oynuyor. O nedenle çok daha disiplinli bir basın ortaya koymamız gerekiyor. Bu disiplin ahlak itibariyle olmalıdır. Bizim içinde bulunduğumuz Basın Konseyi de daha çok basın polisi görevi değil, basın ahlakı için bir denetim görevi yapıyor. Bunu çok değerli buluyorum. Katkıda bulunmaktan da zevk alıyorum" dedi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Basın Konseyi Küçükkuyu'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement