Başkale'de Öğrencilerden Üst Geçit Eylemi - Son Dakika
Güncel

Başkale'de Öğrencilerden Üst Geçit Eylemi

Van'ın Başkale İlçesi'nde, okulları Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 5 okulun öğrencileri ve velileri, yolu 2 saat boyunca trafiğe kapatarak eylem yaptı.

15.04.2014 16:29

Van'ın Başkale İlçesi'nde, okulları Van- Hakkari karayolu üzerinde bulunan 5 okulun öğrencileri ve velileri, yolu 2 saat boyunca trafiğe kapatarak eylem yaptı. Öğrenciler ve veliler, her yıl birçok öğrencinin karayolunda meydana gelen kazalarsa öldüğünü veya yaralandığını belirterek yetkililerden üst geçit yapılmasını istedi.

Van'a 110 kilometre uzaklıkta bulunan Başkale İlçesi'nde, ilk, orta ve liseye giden yaklaşık 200 öğrenci, velileri ile birlikte öğlen saatlerinde Van-Hakkari Karayolu'nu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Zaman zaman oturma eyleminde bulunan öğrenciler, son 8 yıl içerisinde bu karayolunda 14 kişinin yaşamını yitirdiğini ileri sürerek yetkililerden üst geçit yapılmasını istediklerini söyledi.

Veliler adına açıklama yapan BDP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak ise yetkilileri duyarsızlıkla suçladı. Çocuklarını okula göndermeye korktuklarını belirten Yeşilırmak, "Biz çocuklarımızın ölmesini değil, okumasını istiyoruz. Çocuklarımıza değer, bize hizmet verilmiyor. Yıllardır bu uluslararası yolda bir çok çocuğumuzu trafik kazasında kaybediriyoruz veya sakat kalıyor. Başkale'ye yıllardır bir üst geçit yapılmıyor.Bunun sorumluları hesab verecek" dedi.

Öğrencilerin ve velilerin yaklaşık 2 saat süren eylemi, İlçe Emniyet Müdür Vekili Sertan Topkaya ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Sami Karakelle'nin olay yerine gelip eylemcilerle konuşmasıyla sona erdi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkale'de Öğrencilerden Üst Geçit Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement