Başkan Akgün'e Kore'de Büyük Onur - Son Dakika
Yerel

Başkan Akgün'e Kore'de Büyük Onur

Güney Kore’nin Cheonan (Çonan) Belediye Meclisi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e "Fahri Vatandaşlık ve Onur Ödülü" verdi.

09.10.2015 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore'nin Cheonan (Çonan) Belediye Meclisi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e "Fahri Vatandaşlık ve Onur Ödülü" verdi. Ödül töreninde 30 bin Koreliye hitaben konuşan Başkan Akgün, barış, kardeşlik ve dostluk mesajları verdi.

Büyükçekmece Belediyesinin kardeş şehirleri arasında yer alan Güney Kore'nin Cheonan (Çonan) şehrinde gerçekleştirilen "Cheonan Dünya Dans Festivali" için bu ülkede bulunan Belediye Başkanı ve Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) "Onursal Başkanı" olan Dr. Hasan Akgün, Kore'de büyük ilgi görüyor. Büyükçekmece Belediyesinin kardeş şehirleri arasında bulunan Güney Kore'deki Çonan Belediye Meclisi tarafından "Fahri Vatandaşlık ve Onur Ödülü"ne layık görülen Başkan Akgün, "Bu anlamlı ödülü şehrim adına kabul ediyor, duyduğum onuru Büyükçekmece ailemle paylaşıyorum" dedi.

"KARDEŞLİK BAĞLARI GÜÇLENİYOR"

Ödülünü Çonan Belediye Başkanı Bon Young Koo'nun elinden alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuşmasında Türk ve Kore halkları arasında tarihten gelen bir kardeşlik bağı bulunduğunun altını çizerek, "Çonan kardeş şehrimizin, kardeş festivalinde 30 bin kişinin önünde verilen bu ödül 16 yıldır büyük başarıyla sürdürdüğümüz festivalimizin ve Büyükçekmece ailemizin eseridir. Buraya her gelişim'de Güney Koreli dostlarımızın Türklere ve Türkiye'ye olan kardeşlik bağlarının gücünü gördüm. Dünyanın farklı noktasındaki iki ülke birbirine kardeşçe yaklaşabiliyorsa tüm dünya da bunu başarabilir. Artık bu dünya üzerinde savaşlar olmasın, kan dökülmesin. Herkes kardeşçe, dostluk ve barış içinde yaşasın" diye konuştu.

Konuşması büyük alkış alan Başkan Akgün, konuşmasının son bölümünde Çonan Belediye Başkanı Bon Young Koo ve belediye meclisine teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akgün'e Kore'de Büyük Onur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement