Başkan Akyürek Yatırım Hamlesini İlçelerden Başlattı - Son Dakika
Yerel

Başkan Akyürek Yatırım Hamlesini İlçelerden Başlattı

KONYA (AA) Konya Büyükşehir Belediye başkanı Tahir Akyürek, Konya ilçelerine yatırım hamlesi başlattı.

08.10.2015 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KONYA (AA) Konya Büyükşehir Belediye başkanı Tahir Akyürek, Konya ilçelerine yatırım hamlesi başlattı. Başkan Akyürek'in ilk yatırım hamlesi Kulu ve Cihanbeyli oldu.

Akyürek, Kulu Şehir Konağı temel atma töreni ve Cihanbeyli Kordonboyu Parkı Temel atma törenine katıldı.

Törende bugüne kadar yapılan yatırımlar ve yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi veren Akyürek, 20 gün boyunca Konya'nın bütün ilçelerini dolaşacağını söyledi.

Akyürek, bu vesileyle hem vatandaşlarla bir araya gelme fırsatı bulacağını hem de meslek edindirme kurslarının açılışını yapacağını ifade ederek şunları kaydetti:

"İlçelerimizde yeni yatırımları başlatıyoruz, eğitim öğretim yılınında başlaması ile birlikte meslek edindirme kurslarının açılışını yaparak vatandaşlarımızla bir defa daha buluşmak için ilçe programlarına başladık. Milletvekilimiz Abdullah Ağralı ile bu çalışmalarımızı Kulu ve Cihanbeyli'den başlatmak istedik. İlçede başlattığımız çalışmaların tamamını 2016 yılında bitirmiş olacağız."

"250'ye yakın köyümüze itfaiye tankerini teslim ettik"

Her köye 'Mahalle Konak'ları yapılacağı bilgisi veren ve itfaiye çalışmalarına gösterdikleri ehemmiyeti anlatan Akyürek, şöyle devam etti:

"Ayrıca 584 köyümüze de itfaiye teşkilatımıza bağlı olarak çalışmak üzere, itfaiye tankerleri vereceğimizi, yeni itfaiye şubeleri kuracağımızı, yeni itfaiyecilik sistemi kuracağımızı ve gönüllü itfaiyecilik sistemini de oluşturacağımızı belirtmiştik. Bu noktada da imalatı ağır gittiği için 250'ye yakın köyümüze itfaiye tankerini teslim ettik. Geri kalanını da 2016 sonuna kadar teslim edeceğiz. İtfaiye teşkilatımızı böylece 650 birime yaklaşık olarak gönüllü itfaiyecilerimizle birlikte çıkarmış olacağız. Şuana kadar 108 itfaiye şubesi kurduk, ayrıca köylerimizde ki gönüllü itfaiyecilik sistemini de merkeze bağlamış olduk. Konya genelinde şuan da bine yakın itfaiyeci, bin 300 gönüllü itfaiyeci ayrıca 300'ün üstünde de taşıtla itfaiye sistemini oluşturmuş olduk."

AK Parti Milletvekili Abdullah Ağralı da milletten güç alanların bu gücü hizmete dönüştürdüklerini, sırtını başka güçlere dayandıranların ise milletten aldığı yetki ile asfalt altlarına bomba yerleştirdiklerini, Cihanbeyli halkının bunu çok iyi bildiğini kaydetti.

Ağralı, Cihanbeyli'nin en önemli özelliğinin bir arada yaşama kültürünün en güzel sergilendiği ilçelerden biri olduğunu belirterek, Başkan Tahir Akyürek'in de bir Cihanbeylili gibi çalıştığını dile getirdi.

Ağralı, "Biz birlik ve beraberlik özelliğimizi koruduğumuz sürece Cihanbeyli'ye daha büyük hizmetler gelecektir. 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan tablo da özellikle seçim sonrası Başbakanımızın hükümet kurmayla ilgili gayretlerini hep birlikte, takdirle izledik. Diğer partilerin ise gösterdikleri tavırlar ise seçim sonrasında bile hala devam ediyor. Şu bir gerçek ki, ülkemizin en büyük ve en önemli enerjisi birlik ve beraberliğimizdir" diye konuştu,

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Akyürek Yatırım Hamlesini İlçelerden Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement