Başkan Anlayan: "Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 Yılında Fatsa'da Yatırım Bedeli 65 Trilyon" - Son Dakika
Yerel

Başkan Anlayan: "Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 Yılında Fatsa'da Yatırım Bedeli 65 Trilyon"

Başkan Anlayan: "Büyükşehir Belediyesi\'nin 2015 Yılında Fatsa\'da Yatırım Bedeli 65 Trilyon"

Ordu’nun Fatsa ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin Fatsa’da 2015 yılında ihalesine çıkarak programına aldığı yatırım bedelinin 65 trilyon olduğunu söyleyerek, “Bu da bana göğsümü gere gere iyi ki Büyükşehir olduk deme imkanı verebiliyor hamdolsun” dedi.

31.05.2015 18:05

Ordu'nun Fatsa ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin Fatsa'da 2015 yılında ihalesine çıkarak programına aldığı yatırım bedelinin 65 trilyon olduğunu söyleyerek, "Bu da bana göğsümü gere gere iyi ki Büyükşehir olduk deme imkanı verebiliyor hamdolsun" dedi.

Çok önemli bir seçim arifesinde Büyükşehir olma sürecini ve Büyükşehir imkanlarını bir defa daha vatandaşlarla paylaşmak istediği için bir açıklama yaptığını kaydeden Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Başından beri Büyükşehir olmayı en fazla isteyen bir kardeşiniz olarak, bir belediye başkanı olarak bugün de geldiğimiz noktada iyi ki Büyükşehir olmuşuz, Büyükşehir Ordu ilimiz ve Fatsa'mız için çok büyük bir nimet ve çok büyük bir fırsattır. Bugün de bir defa daha ifade ediyorum; geçtiğimiz bir sene boyunca Büyükşehir Belediyemiz ve Büyükşehir ile birlikte ilçe belediyemiz yani Fatsa Belediye'miz de yeni bir yapılanma sürecine girdi. Bu ilk bir sene yapılanmayla geçtiği için yatırımlara hazırlık dönemi olarak da bunu ifade edebiliriz. Bugün geldiğimiz noktada gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse ilçe belediyelerimiz ve tabii ki Fatsa Belediyemizde yapılanmasını tamamlamış artık daha güzel daha iyi ve daha büyük yatırımlara başlama aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Bir cümle ile özetlersek 2015 yılında sadece Büyükşehir Belediyemizin sadece Fatsa'da programına aldığı ihalesine çıktığı, ihalesini yaptığı şu anda projesini hazırlayıp ihale aşamasına getirdiği toplam yatırım bedeli sadece Fatsa'mızda 65 trilyon. Bu sene başlayacak olan yatırım bedeli bu. Ben bu projelere start veren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum. Tabii ki bu projelere hükümetimizin desteği çok önemlidir, hükümetimizin desteği ile de hayata geçecek olan projeler vardır. Bu vesile ile hükümetimize başta Başbakanımız, bakanlarımız ve milletvekillerimiz olmak üzere hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.

"BU SENE MAHALLELERİMİZDE SICAK ASFALT MALİYETİ 25 TRİLYON, YANİ ÖNCEKİ DÖNEMİN 5 KATI"

Büyükşehir Belediyesi'nın Fatsa'mız ve Ordu ilimiz için çok büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Anlayan, "Sadece yol diye ifade edecek olursak, bu sene Fatsa sınırları dahilinde daha önce köy ve belde olan bugün mahallemiz olan alanlarda sadece sıcak asfalt ihalesi yapılmış yol maliyetimiz 25 trilyon. Büyükşehir olmadan önce bu köylerde Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Özel İdare marifetiyle ve belde belediyelerinin imkanlarıyla bir yılda yapılan toplam yol yatırımı 5 trilyon iken bugün sadece bu alanlarda Büyükşehir Belediyemizin bizimde şantiyemiz ve ekiplerimiz ile desteklediğimiz sadece sıcak asfalt yaptığı ve inşallah mevsim elverdiğince başlama aşamasına geçtiğimiz toplam yatırım bedeli 25 trilyon yani tam 5 katı. Biz Büyükşehir olma aşamasında hep şunu söylemiştik. Büyükşehir olduğumuzda bu yatırımlar iki katı üç katı olacak demiştik ama eksik söylemişiz. Bakın daha bu seneden 5 katı daha fazla yol yatırımı şu anda başlamış durumda. Mevsim şartlarına bağlı biraz gecikme olabilir ama ihalesini yaptığımız yolları konuşuyoruz ve bu bir sonraki senelerde artarak devam edecek. Dolayısıyla inşallah vatandaşımız bu asfaltı da kapısında yolunda gördüğü zaman bu nimeti görecek inşallah" diye konuştu.

"MUHALEFETİN ALGI OPERASYONUNA PRİM VERMEYİN"

Bu süreçte muhalefet tarafından bir algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldığını belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Muhalefet niye Büyükşehir olduk, Büyükşehir bir şey yapamıyor keşke Büyükşehir olmasaydık gibi söylemlerle kafaları bulandırıyor, asla bunlara prim vermeyin, asla bunlara inanmayın. Biz AK Parti olarak ve AK Partililer olarak asla yapamayacağımıza inanmadığımız hiçbir şeyi sizlerle paylaşmadık. Bugün daha iyi olacağını söylüyor gerçekten bunu inanarak söylüyorum ve sadece yolda önceki dönemden 5 katı daha fazla olacak hatta köylerin en ücra köşesine kadar sıcak asfalt olacağını ifade ediyoruz, ihalesinin yapıldığını söylüyoruz" dedi.

Başka yatırımların da olduğunu ifade eden Başkan Anlayan, "Tabii sadece köylerimizde mahallelerimizde değil şehir merkezimizde yatırımlar var. Fatsa'nın yıllardır konuştuğu yapanın heykelini dahi dikeceğini ifade ettiği Fatsalı hemşehrilerimizin beklediği Cumhuriyet Meydanı projesi Büyükşehir Belediyemizin marifeti ve hükümetimizin desteğiyle bu proje çok ciddi start aldı akşama sabaha Bakanlar Kurulu'ndan onaydan çıkacak. Cumhuriyet Meydanı'nın istimlak ve Bodrum'un otopark maliyeti yaklaşık 25 trilyon tek kalemde ve artık hayata geçmesi an meselesi akşama sabaha haber bekliyoruz çünkü proje tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğü burada çok önemli. Onun haricinde daha önce bizim önceliğimiz de başlattığımız Huzur Evi Projesi şu anda mutabakata vardık, protokol aşamasına geldik kalan bütün maliyeti Büyükşehir Belediyemiz üstlendi ve inşallah Huzur Evi Projesi hayata geçiyor. İhtiyaç sahibi insanların orada barınmaya başlayacağını dört gözle bekliyoruz inşallah onların hayır dualarını almak için bunu hızlandırıyoruz, onun haricinde yıllardır toptancılar ve galericiler ile bir araya gelip de birlikte yapmaya çalışıp yapamadığımız projeyi şu anda Büyükşehir Belediyemiz üstlenmiş durumda, proje hazırlığını yapıyoruz ve bu sene Toptancılar ve Galericiler Sitesi hayata geçiyor. Bir diğer proje Kapalı Pazar Yeri; daha önce pazarcılarımızla nereye yapacağımız noktasında bir mutabakata varamadığımız için başlayamamıştık şu anda bir mutabakata varmış durumdayız. Biz avan projesini hazırlamıştık şimdi Büyükşehir Belediyesi Kapalı Pazar Yeri'ni biz yapacağız diyerek bu projeyi üstlendi ve şu anda uygulama projesini hazırlıyor ve Kapalı Pazar Yeri de Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle hayata geçiyor. Onun haricinde OSKİ Genel Müdürlüğü'müzün yeni mahalle olmuş köylerimizde su yatırımları var daha büyük su yatırımlarına hazırlanıyor. Yeşil alan düzenlemeleri küçük parkları konuşmuyorum şu anda Bolaman Irmağı'nda tahkimat çalışması bitmiş durumda, Aybastı yolu güzergahında yaklaşık 20 dönüm üzerine asfalt boyunca ırmak kenarında Elekçi Irmağı'na benzer bir yeşil alan projesi inşallah hayata geçiyor. Büyükşehir Belediyemiz projesini yaptı ve şu anda ihaleye çıktı, bu yaz ayında bitecek olan bu büyük park ilçemize büyük bir yeşil alan kazandıracak ve 6 tane ilçemizin Fatsa ile buluştuğu noktada daha bir güzellik katacak. Kadınlarımıza özel kadınlar plajı Fatsa'mızda birçok plajlar var herkesin birlikte girdiği ama denize girmek isteyen bayanlarımız sadece bayanlarımızın bir arada olduğu daha rahat girebileceği imkanı sağlayabilecek ve çok daha güzel bir Kadınlar Plajı projesi bitti şu anda ihaleye çıkıyor, bu sene inşallah deniz mevsimine yetiştirilecek" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR HÜKÜMETİMİZİN ORDU İÇİN EN BÜYÜK PROJESİ"

Nimeti fırsata dönüştürme çabasında olduklarını söyleyen Anlayan, "Başka küçük yatırımları da sayabiliriz, günlük rutin hizmetleri de sayabiliriz ama sadece yukarıda bahsettiğim projeler, bunların ihalesi yapılan var, ihaleye çıkılmış olan var şu anda ihaleye çıkma aşamasına gelmiş uygulama projesi bitme aşamasına gelmiş bu seneki yatırım programında olan Büyükşehir Belediyemizin Fatsa'mıza 2015 yılında yapacağı yatırım bedeli toplam 65 trilyon ve bu rakam benim göğsümü gere gere sizlere iyi ki Büyükşehir olduk deme imkanı verebiliyor hamdolsun. Geçtiğimiz bir yılla asla kimse mukayese etmesin. Sokakta muhalefetin algı operasyonuna kimseye itibar etmesin. Büyükşehir Belediyesi hükümetimizin bu ortaya koymuş olduğu proje Ordu için en büyük projedir, Ordu için çok büyük bir nimettir. Bu nimeti fırsata dönüştürmek yöneticiler ve idareciler olarak da hem hükümetimizin hem Büyükşehir Belediye Başkanımızın hem de bizim en büyük önceliğimizdir. Vatandaşlarımız rahat olsunlar asla bu hizmetler yarıda kalmayacak çok daha fazlasıyla kapılarına gelecek. Ben bu hizmetlerinde bundan sonra devamı gelecek bu yatırımlarında tabii ki bu seçimlerinde hepimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Anlayan: 'Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 Yılında Fatsa'da Yatırım Bedeli 65 Trilyon' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement